08/02/2023 | Leestijd 3 minuten

Otto (78) is nog steeds ‘de charmeur’ van de Slaapspecialist!

Otto Grashuis is een veteraan in de retail. Hij is zelfs achter de toonbank geboren, als we de 78-jarige winkelmedewerker mogen geloven. Otto werkt nu drie dagen per week als beddenverkoper bij Slaapspecialist Drempt, in de Achterhoek. Met veel succes! Want zijn werkgever Dennis Sessink omschrijft Otto namelijk als ‘onmisbaar’ voor de winkel.   

Otto (78) is nog steeds ‘de charmeur’ van de Slaapspecialist!

Amsterdammer

Otto: “De retail zit in mijn bloed. Ik ben achter de toonbank geboren van de beddenmakerij van mijn ouders in Amsterdam. Rond mijn zestiende stapte ik in het familiebedrijf. Samen met mijn vrouw ben ik dertig jaar de eigenaar geweest. Maar op een gegeven moment werd het ondernemen te veel. Nu werk ik weer voor een werkgever, bij Slaapspecialist Drempt.”  

Zolang ik nog niet achter een rollator loop, blijf ik hier lekker werken.

Rollator

Otto: “Ik ga fluitend de deur uit en kom ’s avonds fluitend weer thuis. Ik roep altijd: het is een feest als je hier mag en kan werken! Slaapspecialist Drempt is een fantastisch bedrijf. Zolang ik nog niet achter een rollator loop, blijf ik hier lekker zitten.”

Sport

Otto: “Bedden verkopen, is voor mij een sport. Onze collectie is van zulke grote proporties – dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Voor bijna iedere prijsklasse hebben we wel wat: de bedden beginnen vanaf tweeduizend euro maar lopen op tot wel vijfentwintig duizend euro. Van merken als Magnitude tot Jensen, Auping, Pullman, Avek… Goed luisteren, en goede vragen stellen, is de truc. En je moet ook altijd naar de persoon kijken om het juiste matras te kiezen. Is die breed, lang, wat is het profiel van het lichaam?”

Beleving

Otto: “Als je bedden verkoopt, verkoop je eigenlijk geen dingen. Je verkoopt een beleving. Een gevoel. Ik voel mezelf dan ook geen verkoper, maar een adviseur.”

Pensioenplannen

Otto: “Vanwege mijn leeftijd kan ik niet alles meer doen. Matrassen verplaatsen, gaat bijvoorbeeld niet meer. Ook werk ik niet meer op koopavonden. Ik ben 78. Als ik vanavond ga slapen, kan ik bij wijze van spreken morgen niet meer wakker worden. Daar ben ik me wel bewust van. Het liefst zou ik verhuizen naar het verre oosten, maar mijn meisje wil dat niet. Als ik ooit met pensioen ga, zou ik graag met oudere mensen een kopje koffie willen drinken en een stukje wandelen. Zodat ze lekker de deur uitgaan. Hoe dan ook, ik blijf bezig!”  

Charmeur

Werkgever Dennis Sessink wil Otto voor geen goud missen. “Otto is een charmeur met veel humor”, zo vertelt eigenaar van Slaapspecialist Drempt, Dennis Sessink. “Dat hoor ik regelmatig van onze klanten. Ik ben erg gehecht aan zijn kalme, rustgevende uitstraling. Otto heeft altijd goede zin. Op de momenten dat hij even niets te doen heeft, is hij zelfs druk bezig om zijn kennis op peil te houden en te bedenken welke producten we nodig hebben voor de winkel. En als een collega een dagje wil ruilen, springt hij zo in de bres. Al zou ik hem op een dag zelf thuis moeten ophalen om hier te werken, dan doe ik dat.”