11/05/2023 | Leestijd 3 minuten

Op zoek naar nieuw talent! INretail start nieuwe imagocampagne

Werken in de winkel biedt volop voordelen. Sterker nog; je krijgt er uitgebreid de kans om je te ontwikkelen. Toch hebben jongeren vaak een negatief beeld van werken in de retail. INretail wil de positieve kant van de detailhandel laten zien en is daarom een wervelende campagne gestart rond ‘(on)gewoon talent’, want daarmee ben je in de retail op de juiste plek.

Op zoek naar nieuw talent! INretail start nieuwe imagocampagne

Overal is personeelstekort. Ook in de retail. De detailhandel heeft daarbij ook nog een te kampen met een minder goed imago. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vooral jongeren een negatief beeld hebben van werken in een winkel. Branche-organisatie INretail spant zich in om de aantrekkelijk kant van de detailhandel te laten zien. In 2022 is de campagne ‘Hé jij! Kom werken in de winkel!’ opgezet. Dit jaar wordt daar een vervolg aan gegeven met de campagne ‘(on)gewoon talent’.

Generatie Z 

De campagne richt zich op jongeren tussen de 16 en 27 jaar en toont op een leuke en grappige manier (on)gewone situaties in die zich voor kunnen doen in winkels. De talenten van de medewerkers in de winkel komen vervolgens naar voren door hoe zij met deze gekke situaties omgaan.  

Welk (on)gewoon talent heb jij? 

De boodschap van de campagne is dan ook: (on)gewone situatie vragen om (on)gewoon talent. Talent waarvan jij denkt dat het heel gewoon is, kan goed van pas komen bij een baan in de winkel. Je bent dus vaker geschikt dan je denkt! Je kunt je eigen talenten ontdekken door de talententest in te vullen. Na het invullen van deze test heb je meteen inzicht in welke talenten jij hebt en hoe je die kunt inzetten bij een baan in de winkel.  

Help mee en maak mensen enthousiast voor het vak! 

Jij kunt natuurlijk ook helpen bij het vinden van nieuwe collega’s. Wat kun je daarvoor doen?  

  • Kijk rond in je eigen omgeving.  
    Misschien ken jij wel iemand die perfect bij een openstaande functie past. Wie weet kun je diegene aandragen als nieuwe collega! 

  • Deel de vacatures op je eigen social media.  
    Door de vacatures ook met jouw eigen netwerk te delen vergroot je het bereik van de vacatures. Dat betekent meer kans op een nieuwe collega!  

  • Is er een openstaande functie binnen jouw eigen team?  
    Stel je werkgever dan eens voor om mee te denken over het invullen van de vacature. Jij weet immers als geen ander wat er nodig is binnen jouw team! 

Meer weten?

Het barst van de leuke en bijzondere banen in de detailhandel! Zoek je een baan in een modezaak, sportwinkel, schoenwinkel of woonwinkel? Of wil je werken in een tuincentrum, bij een juwelier of parfumerie? Check dan hier de vacaturesites.

Meer info