13/04/2022 | Leestijd 2 minuten

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Vanaf 2 mei kun je opnieuw 1000 euro STAP-budget aanvragen voor een opleiding

1000 euro gratis budget voor een opleiding is niet niks! Op 1 maart ging de subsidieregeling STAP-budget van start, die was dan ook in een mum van tijd  volgeboekt. Gelukkig zijn er meerdere aanvraagrondes. Zet vast in je agenda: de volgende ronde start op 2 mei 2022.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Vanaf 2 mei kun je opnieuw 1000 euro STAP-budget aanvragen voor een opleiding

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. De overheid heeft deze regeling in het leven geroepen om werkenden te stimuleren om zichzelf te blijven ontwikkelen. Dan heb je meer plezier in je werk, meer mogelijkheden voor een volgende stap en meer kans op de arbeidsmarkt. Niet alleen nu, maar ook voor later.

STAP-budget: kies een cursus 

Via het STAP-budget kun je 1000 euro subsidie aanvragen. De training, cursus of opleiding die je wilt volgen moet in het STAP-scholingsregister staan. Heb je een cursus, opleiding of training gevonden die je graag wilt volgen? Dan kun je in het scholingsregister controleren of deze gefinancierd kan worden met het STAP-budget. Je kunt natuurlijk ook kijken op de website van de instantie waar je de scholing wilt volgen, of even contact opnemen. Vervolgens kun je jezelf aanmelden bij de opleider. Met het STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider kun je daarna STAP-budget aanvragen bij UWV

Voorwaarden 

Om gebruik te maken van regeling gelden een aan aantal voorwaarden. Of je een baan hebt of (nog) niet maakt niet uit, wel moet je een band hebben met de arbeidsmarkt, je moet minimaal 18 en maximaal 67 jaar zijn en burger van de Europese Unie (of partner van iemand die burger is van de Europese Unie). Kijk hier voor alle voorwaarden.

Meer informatie

Op de site van Stap-budget vind je alle informatie over de regeling, en lees je hoe je deze kunt aanvragen. 

 

Meer weten?

Op Werk in de winkel vind je een selectie van trainingen en opleidingen gericht op medewerkers in de retail. Hier kun je vast wat ideeën opdoen. Check het Scholingsregister of ze ook in aanmerkingen komen voor subsidie voor het STAP-budget.

Meer info