25/11/2019 | Leestijd 1 minuut

Meubelstofferen, daar word je blij van

“Meubelstofferen, daar word je blij van”, zo vertelt Madelon van Leeuwen. En wij snappen wel waarom. Het moet toch een kick geven… Dat je start met kaal frame en daar een prachtige luxe stoel van weet te maken. Of een versleten bank omtovert tot een gloednieuw exemplaar. Dat is precies wat een interieurvakman -of vrouw doet.

Meubelstofferen, daar word je blij van

Meubelstofferen is een creatief en ambachtelijk vak waarbij met oude en nieuwe technieken meubels zo mooi mogelijk maakt. Madelon volgde een avondopleiding van twee jaar aan het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Amsterdam, maar de MBO-opleiding is er ook als BBL-variant; je werkt dan vier dagen en gaat één dag naar school. Je leert dus vooral door 'te doen'. Bekijk En bekijk hieronder de video waarin Madelon vertelt over haar bijzondere beroep.

HMC en ROC

Tijdens deze opleiding leer je hoe je stoffeert, kussenhoezen maakt, vult en sluit, en meubels demonteert, monteert en afwerkt. Ook leer je technieken als capitonneren en bomberen. Na de tweejarige opleiding kun je gaan werken als klassiek of modern meubelstoffeerder, of herstoffeerder. Ben je nog niet klaar met studeren? Dan zijn er mogelijkheden om door te leren op een hoger niveau.

Ga naar de website van het Hout en Meubelleringscollege of ROC voor meer informatie over een opleiding meubelstofferen.