24/02/2020 | Leestijd 2 minuten

Ludieke loopbaanactie van vakbond De Unie

De Unie was aanwezig bij de internationale tuinbeurs TREx 2020. Op ludieke wijze werden bezoekers uitgedaagd om - letterlijk en figuurlijk- in beweging te komen en na te denken over hun loopbaan. Stralen jouw ogen nog? 

Ludieke loopbaanactie van vakbond De Unie

“Het leven is als het berijden van een fiets. Om je evenwicht te houden, moet je in beweging blijven”, sprak Einstein ooit. Met die uitspraak in het achterhoofd startte de Unie-loopbaancampagne bij TREx 2020, hét internationale retailevent voor de tuinbranche.
De regie over je eigen loopbaan creëren of terugkrijgen, dat is onze missie”, vertelt een van de aanwezige loopbaanadviseurs van De Unie. “Vooral omdat wij merken dat de bewustwording – kom jij met een glimlach van je werk thuis? – een erg positief effect heeft op medewerkers, klanten en de sfeer in de retailbranche.”

Blijf in beweging

De loopbaanadviseur doet verslag van de dag: “Aangezien De Unie veel voor de retailbranche doet, hielden we speeddates, verleidden we bezoekers om in beweging te komen en na te denken over hun loopbaan. We deden dit op ludieke wijze. We vroegen ze in een reusachtige drijvende bal te stappen. Het enige waardoor ze overeind bleven was – hoe kan het ook anders – beweging. ‘Wat een leuke parallel; beweging in de bal en beweging in je loopbaan’ en ‘Het werkt echt alleen als je in beweging blijft’, hoorden we afloop. Wij zijn dus niet de enigen die vinden dat Einsteins uitspraak ook toepasbaar is op je loopbaan.”

Bewegen om de balans te vinden is nog niet zo simpel. 

Speedates

In de vorm van speeddates gingen de coaches in gesprek met de deelnemers over hoe zij op dit moment hun loopbaan ervaren. De coach: “Gaan ze nog met een glimlach naar het werk? En, misschien nog wel belangrijker, komen ze ook met een glimlach thuis? “Ik heb bruikbare tips gekregen, daar ga ik zeker iets mee doen morgen”, hoorden we onder meer als reactie. Wat ons opviel, was dat eigenlijk iedereen de bal met een beetje spanning instapte, er met een enorme glimlach weer uitkwam. En dat is precies wat een loopbaancoach met je doet.”

Meer weten?

Kom ook beweging! En profiteer zelf ook van een gratis 1-uurs loopbaangesprek met een loopbaancoach, plus een nazorggesprek.

Meer info