12/10/2020 | Leestijd 2 minuten

Leer meer over woontrends of een goed lichtplan bij NIA Academie

Wil jij je verder ontwikkelen op het gebied van woninginrichting, interieuradvies en -styling? Dat kan! NIA Academie biedt ook dit najaar weer een reeks kortdurende trainingen en opleidingen om jouw interieurkennis naar een hoger plan te tillen. Of je nou een ervaren interieurstylist bent of startend interieuradviseur, deze opleidingen zijn voor elke woonprofessional interessant. We lichten een paar cursussen kort toe.  

Leer meer over woontrends of een goed lichtplan bij NIA Academie

Trendwatching woontrends in retail 

Trends komen nooit zomaar uit de lucht vallen, ze komen voor uit de tijdgeest. Tijdens een 1-daagse cursus op 16 november legt Anna Hutten van INretail uit hoe de huidige tijdgeest de behoefte van de consument op woongebied verandert. Je leert hoe je de huidige woontrends Be Mankind, Revise the Moral, Pick your Cherries en Take a Stand kunt toepassen in het advies aan jouw klant en in de winkelstyling. Carin Frijters leert je alles over het verkoopkrachtig stylen van jouw producten.  

Professioneel lichtplan 

Licht, een aspect binnen het interieur dat vaak over het hoofd wordt gezien. Zeker nu er veel vanuit huis gewerkt wordt, is er bij consumenten veel behoefte aan goed lichtadvies. Als interieuradviseur of -stylist moet je in je lichtvoorstel allerlei aspecten meewegen: denk aan functionaliteit, sfeer, vormgeving en nog véél meer. Met de huidige ontwikkelingen op het gebied van licht is goed lichtadvies essentieel. Tijdens deze 3-daagse cursus van Paula Arntzen of Ilja Wolters leer je alle benodigde basiskennis van lichtbronnen, armaturen en techniek. De eerste cursusdag is op 3 november in Nieuwegein. 

Meer weten?

NIA Academie heeft een uitgebreid programma-aanbod met o.a. trainingen en cursussen over het ontwikkelen van een kleurplan, sketchup, groenstyling, perspectieftekenen en nog veel meer. Alle informatie vind je op de website van NIA.

Meer info