21/03/2016 | Leestijd 2 minuten

Kids 2016

Meubilair voor kids? Aan creativiteit geen gebrek! Dat moet ook wel. Gezien de nieuwe veiligheidsnormen voor (half)hoogslapers. Of de vele kinderen met concentratieproblemen. Uit nood geboren ideeën zorgen voor een frisse wind in kindermeubelland. 

Kids 2016

Door frances van der Steen

Mooi meegenomen

Niks ‘netjes zitten’. Foamzoo is kindermeubilair om mee te spelen. Kindvriendelijk: door de ronde vormen en het zachte schuimrubber – met waterproof coating. Vederlicht: 380 gram. IJzersterk: 70 kilo draagvermogen. Zo meegenomen en in elkaar gestoken – zonder beslag of lijm. Zien is (ver)kopen.

Speelkast
De dagelijkse portie ergernissen: speelgoed op de eettafel! Vandaar: de kast voor kids in de woonkamer. De oplossing: uitneembare ‘speel-planken’. Puzzels maken, lego bouwen, met barbies spelen: op het ‘speelblad’. Etenstijd? Niks afbreken/opruimen. Gewoon het speelplateau met alles erop, zo in de kast schuiven. Na het eten: uit de kast, op de eettafel en verder spelen. Kids happy, ouders happy. Fraai designdetail: de dip-dye pootjes. De ‘Play In and Out’ kast is een ontwerp van het nieuwe label ‘My Little Mômes’

Concentratie-stoel
Je ziet het nu steeds vaker dan vroeger. Zij vormen de doelgroep voor het nieuwe label ‘Tink Thank’. Neem de stoel Ika: de oplossing voor hyperactieve kids. De zitting is een oversized lap stof. Je kunt er zachtjes mee schommelen: goed voor je concentratie. Je zakt er lekker in weg: goed om je te kalmeren. En als het je echt te veel wordt: trek je lap stof omhoog, om je heen. Kruip je lekker weg, in je eigen schulp, weg van de drukte om je heen.

Toch bed-groot
De nieuwste veiligheidsnorm voor (half)hoogslapers: geen trap aan het hoofd- en voeteneinde. Dus een onderbouwbureau-op-bedformaat? Praktisch onmogelijk! De trap zit in de weg… De oplossing van Mathy by Bols: een gedeelde ladder. Deels vast aan het bed, deels aan het uitschuif bureau.

 


Frances van der Steen van franpress is freelance journalist en trendspotter, zij bezoekt nationale en internationale meubelbeurzen.