23/06/2020 | Leestijd 1 minuut

Jorian kan zijn passie kwijt in het bisschoppelijk paleis

Wel eens in een paleis rondgekeken en je vergaapt aan de klassiek bespannen wanden? Het is Jorian zijn vak om die te maken en daar komt een hoop precisiewerk bij kijken. 

Jorian kan zijn passie kwijt in het bisschoppelijk paleis

Jorian van Beek is woningstoffeerder bij Oostendorp Interieur- en meubelstoffering. Hij startte er op kantoor voor ‘wat kleine klusjes’, maar hij werd opslag verliefd op het vak. Toen hij de kans kreeg om mee te werken aan de nieuwe wandbespanning van het bisschoppelijk paleis in Utrecht hoefde hij geen seconde na te denken. Een secuur karwei waar hij al zijn passie en vakmanschap in kwijt kan.  

Hij laat je stap voor stap zien hoe de luxe stoffen worden opgespannen en bevestigd, zodat het klassieke interieur weer in ere hersteld wordt hersteld. 

Werken in prachtige ruimtes, verschillende disciplines, altijd in oplossingen denken, hij vindt zijn werk in één woord prachtig! Het is een uniek vak, waar een te kort aan is. Hij hoopt dan ook dat er meer mensen net zo enthousiast worden als hij en een opleiding tot woningstoffeerder gaan volgen. 

Je ziet hem aan het werk, nog voor de coronamaatregelen in gingen:

Meer weten?

Meer weten of het vak van woningstoffeerder? Kijk dan een op de website van de interieurvakman m/v. Daar vind je alle informatie over de opleidingen die er zijn en om woningstoffeerder te worden en vind je een overzicht de andere ambachtelijke vakken in de woonbranche, zoals parketteur, keukenmonteur en meubelstoffeerder.

Meer info