06/05/2021 | Leestijd 4 minuten

Jeffrey van Beter Bed: “Slapen is mijn passie geworden!”

Jeffrey Gans neemt het woord ‘Beter’ van zijn werkgever ‘Beter Bed’ wel héél serieus... De 37-jarige filiaalmanager is zo happig naar groei en verbetering, dat hij de maximale score behaalde bij een test ‘Hoe bevlogen ben jij in je werk?’, Bovendien is hij gevraagd voor een ‘raad van elf’ medewerkers die eens in de zoveel tijd vergaderen met de verkoopdirecteur van Nederland en België. Tijd om Jeffrey eens aan de tand te voelen. 

Jeffrey van Beter Bed: “Slapen is mijn passie geworden!”

“Ik had dit nooit kunnen voorzien!”, vertelt Jeffrey, doelend op zijn baan als filiaalmanager bij Beter Bed in Groningen. “Maar inmiddels kan ik wel zeggen dat slapen mijn passie is geworden. Het is toch mooi dat we mensen goed uitgeslapen hun dag kunnen laten beginnen?” 

Hart voor horeca(mensen)

Als het gaat om zijn gespreide bedje bij Beter Bed, is Jeffrey er echt ‘ingerold’.  Horeca – kleding – bedden is de plot van zijn carrière. “Ik heb op veel plekken achter de bar gestaan, ook tijdens mijn studententijd aan de Hotelschool in Groningen. Daarna werkte ik onder andere bij The Sting, Lucardi en Leads Jeans & Fashion, voordat ik zeven jaar geleden de baan als filiaalmanager bij Beter Bed kreeg aangeboden.” Toch heeft Jeffrey nog altijd een hart voor de horeca. “Een fantastisch mooi vak. Elke keer als er mensen uit de horeca bij Beter Bed komen solliciteren, weet ik bijna zeker dat het gastvrije types zijn die hard werken.”   

Ik vind het tof om nieuwe mensen wegwijs te maken

Alles willen weten 

Jeffrey: “Eén van de leukste dingen van mijn werk als filiaalmanager is dat ik verkopers beter mag maken. Of eigenlijk: dat ik de hele winkel beter mag maken! Ik moet altijd alles weten van de plek waar ik werk. Zijn know how deelt hij andere via de Beter Bed Academie, het eigen opleidingscentrum van het bedrijf. “De rol van vraagbaak past mij goed. Daar is de Beter Bed Academie voor bedoeld. Om je kennis tentoon te stellen. Ik vind het tof om nieuwe mensen wegwijs te maken, te vertellen wat een goed verkoopgesprek inhoudt. Het is een mooie gedachte dat je niet alleen jezelf ontwikkelt, maar ook anderen kunt helpen groeien. Dat past bij deze tijd.” [Lees hier meer over wet Jeffrey over de Beter Bed Academie vertelt]
En die houding heeft heel wat deuren geopend. Want ik mag nu allemaal andere projecten doen buiten mijn filiaalmanagement. Zo ondersteun ik het bedrijf bij het doorvoeren van een nieuw planningsysteem, de overstap naar Salesforce en help ik met het organiseren van de 50PlusBeurs.” 

Niet op mondje gevallen 

Tegenwoordig zit Jeffrey in ‘een raad van elf’ medewerkers van de winkelvloer van de filialen in Nederland en België, die eens in de zoveel tijd samen met de verkoopdirecteur aan tafel gaat. En doordat hij een duidelijke visie heeft – en deze ook graag ventileert - bellen afdelingsmanagers hem regelmatig voor zijn mening. “Ik ben nu trouwens ook onderdeel van een projectgroep met manager inkoop en marketingmanager. Maar ik ga niet lopen pleasen bij zulke hoge pieten van het bedrijf, hoor. Ik ben niet op mijn mondje gevallen. Als ik vind dat de indeling van een winkel niet klopt, zeg ik dat gewoon. Soms ben ik zelfs wel iets té betrokken, denk ik… Ik kan er nog weleens ongeduldig van worden dat al die afdelingen zich met een kwestie moeten bemoeien. Maar daar leer je ook weer van, natuurlijk.”

Ambitieus

Spreekt hier de toekomstige directeur van Beter Bed? Op die vraag reageert Jeffrey lachend: “Zo ver kijk ik nog niet. Maar je weet maar nooit… Onze vorige directeur is hier als weekendhulp begonnen… Zolang ik maar in Groningen kan blijven wonen…” 

 

Meer weten?

Ben je net zo ambitieus en eager om te leren? Kijk dan eens bij Retail Opleidingen voor het aanbod van trainingen en opleidingen voor retailmedewerkers. Een deel van het aanbod kun je gratis online volgen.

Meer info