16/09/2022 | Leestijd 4 minuten

Jan-Hein (46) is een held bij Nijhof: “Drukke dagen houden me scherp!”

‘Onze held’, zo wordt de 46-jarige Jan-Hein van der Heijden door zijn collega omschreven bij woonwarenhuis Nijhof. Jan-Hein ziet zichzelf liever als ‘vakidioot’. Hij verkoopt zo’n honderd badkamers per jaar op de luxe sanitaire afdeling van Nijhof, gelegen in het bosrijke dorp Baarn. Samen met twee andere adviseurs werkt hij bijna uitsluitend op afspraak, want het is hier druk. Maar daar houdt Jan-Hein wel van… “Het houdt me scherp!”  

Jan-Hein (46) is een held bij Nijhof: “Drukke dagen houden me scherp!”

Kennisdrager

Jan-Hein houdt van zijn baan in de detailhandel. “Het leuke aan mijn werk, vind ik dat ik elke dag iets mag vertellen over een productgroep waar anderen weinig vanaf weten. Je wordt vanzelf een kennisdrager. Een specialist. Badkamers zitten heel technisch in elkaar, dat maakt ze zo leuk! En ze gaan met de tijd mee, qua innovaties. Zoals de wc’s met föhninstallaties. Of denk ook aan Ledverlichting, daarmee kun je tegenwoordig de mooiste dingen maken.”

Leren

“Ik leer door te blijven praten. Met de vertegenwoordigers, collega’s, klanten leveranciers… En door beurzen te bezoeken. Je moet wel binding blijven houden met je producten.”

Directeurs

“Voor dit vak moet je technisch zijn, maar ook sociaal. Er verschijnt van alles aan mijn tekentafel. Van statige directeurs die vier badkamers tegelijkertijd laten verbouwen in hun landhuis, tot de hippe nieuwe generatie.”  

Bijdehand

“Die jonge stelletjes zijn tegenwoordig lekker bijdehand, ze weten dondersgoed wat ze willen en komen met allemaal prachtige plaatjes van Pinterest aanzetten. En dat vind ik alleen maar goed!”

Tekenprogramma

“Bij Nijhof hebben we tekenprogramma’s waarmee je je eigen badkamer kunt ontwerpen. Ik vind het leuk als de klant daar actief en creatief mee bezig is geweest. Als adviseur moet je duidelijk maken dat je alleen de mooiste dingen kunt bereiken, als de klant zijn eigen ‘huiswerk’ doet, zich oriënteert op het droomplaatje…”

Hectisch

“Zo’n twee à drie keer per dag ontvang ik klanten op afspraak, tussendoor ben ik druk aan het bellen en mailen met aannemers, installateurs, klanten en onze projectleider. Al die facetten bij elkaar, maken dit werk heel veelzijdig.”

Prijzig

“Nijhof is niet de goedkoopste winkel. En het wordt steeds lastiger om uit te leggen waarom een badkamertegel bij ons duurder is, dan wat consumenten online tegenkomen. De klant ziet geen verschil in kwaliteit, en het voordeel van één coördinerend aanspreekpunt in plaats van twaalf verschillende ‘onzichtbare’ online leveranciers. Alles glimt, als het net is geplaatst. Maar hoe zien die tegels er over vijf jaar uit? Dat weten wij.”  

Internet

“Er komt een nieuwe generatie aan die nóg makkelijker via het internet bestelt dan wij nu doen. Daar moeten winkels op inspelen. Misschien dat het verdienmodel in de toekomst in grotere mate komt te liggen op het leveren van service en advies, en minder op producten.”  

Trends

“De stijl in badkamerland was lange tijd strak, modern, zwart, wit en grijs. De laatste tijd gaat alles juist weer richting de aardetinten als beige en taupe. En de tegels worden steeds groter, met weinig voegen.” 

Gunnen

“Een van de leukste dingen die ik kan meemaken, is als ik mensen heb kunnen verwonderen met mogelijkheden, zoals het weghalen van een muurtje, of optisch vergroten van een ruimte. Of als de klant allemaal offertes heeft aangevraagd, en mij de opdracht gunt.”