30/04/2021 | Leestijd 4 minuten

Iris: “Ik wil weer in een woonwinkel werken, daar hoor ik thuis!”

Iris Kamminga (44) heeft altijd haar dromen nagejaagd. Ze wilde werken bij IKEA. Dat is gelukt. Ze wilde fotoshoots stylen en bedrijfsleider worden van een hippe interieurwinkel zoals Homestock. Check, check, zou je denken, maar toen kwam corona… “Ik moest weg, dikke tranen!”. De online workshop Omgaan met verlies van je Baan hielp haar verdriet verwerken. Op 11 mei kun je deze workshop volgen.

Iris: “Ik wil weer in een woonwinkel werken, daar hoor ik thuis!”

Van V&D naar IKEA

Intussen heeft ze zo veel banen gehad dat ze in vijf jaar niet met vakantie is geweest. “Als je mijn cv ziet, denk je misschien: ‘Wat een job hopper!’ Maar zo voel ik me niet! Want ik ga juist door het vuur voor mijn werkgevers.” Je zou Iris dus een ‘ongewenste job hopper’ kunnen noemen. “Ben je klaar voor de start?”, begint ze haar verhaal. “Ik had negen jaar een droombaan als visual merchandiser en etaleur bij V&D in Nijmegen. Maar toen ging V&D failliet. Gelukkig werd ik door de directeur van Studio Voorhuis gevraagd of ik zijn vaste styliste tijdelijk wilde vervangen omdat ze op reis ging - een studio voor ‘food fotografie’. Zo tof! Maar ja, de styliste kwam terug, ik moest iets nieuws bedenken. Het was altijd een droom om bij IKEA te werken als visual merchandiser. Dus ik solliciteerde bij IKEA Hengelo en werd aangenomen. Ook weer tijdelijk, want ik verving iemand met zwangerschapsverlof.”

Van kerstwinkel naar All About Living

Na IKEA werkte Iris als regio visual merchandiser bij de pop-up kerstwinkel It’s All About Christmas. Grappig feitje: dat zat in het oude V&D-pand Nijmegen! “Toen we in januari de winkel afbouwden, werd ik op de schouders getikt door de eigenaar van het pand. ‘Jij zoekt een baan, toch? Ik ga een nieuwe woonwinkel beginnen in dit gebouw, All About Living/Zen Lifestyle!’”

En zo kwam Iris voor de derde keer (!) in hetzelfde Nijmeegse winkelpand te werken. “Bij All About Living/Zen Lifestyle ging het prima, maar ik wilde bedrijfsleider worden. Vervolgens werd ik aangenomen bij Homestock. In mum van tijd werd de winkel verbouwd en had ik een team van vijf leuke meiden om me heen verzameld. En toen kwam corona… Ik moest weg, dikke tranen!”

Van Homestock naar WOONDOCK

Na Homestock werkte Iris in woonwinkel WOONDOCK. “Tijdens deze leuke nieuwe baan kwam de tweede lockdown. En nu zit de retail op slot. Wel blijf ik actief, bijvoorbeeld met NL Leert Door, een coaching-traject en de workshop Omgaan met verlies van je Baan, van Youfit@retail. Ik wist niet eens dat je kon rouwen om een baan. Daar heb ik nooit de rust voor genomen, ik heb in vijf jaar geen vakantie gehad. Vooruitdenken, dat wilde ik. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! En toch ook telkens weer dat lastige van loslaten…” Tijdens workshop krijg je o.a. tips en advies om goed door dit proces te komen. Op 11 mei kun je deze workshop volgen. Schrijf je nu in!

Een hart voor woonwinkels

Iris: “Ik wil sowieso weer in een woonwinkel werken. Daar ligt mijn hart. Toen ik dat zei tegen de mevrouw van het UWV, feliciteerde ze me omdat ik naar mijn hart durfde te luisteren en mijn passie voor interieurstyling volgde. Het UWV denkt met je mee, dat mag gezegd worden. Ik ben veel kennis, levenservaring en goede vriendschappen rijker. Nu die mooie baan nog!” 

Meer weten?

Ben je je baan kwijt? Dan komt er heel veel op je af. De loopbaanexperts van Youfit@retail help retailmedewerkers graag om met deze ingrijpende gebeurtenis om te gaan. Op 11 mei van 9.30 tot 12.00 uur organiseert Youfit@retail de gratis online workshop 'Omgaan met het verlies van je baan'. Hoe kun je de situatie verwerken? Hoe krijg je weer een positief gevoel? Tijdens workshop krijg je o.a. tips en advies om goed door dit proces te komen. Schrijf je nu in!

Meer info