27/09/2023 | Leestijd 2 minuten

Interieurvakman Jorrit Vermaning wint het Nederlands Kampioenschap woning- en projectstoffering

De woonbranche is weer een kampioen rijker! Interieurvakman Jorrit Vermaning van het Deltion College in Zwolle is de trotse winnaar van het Nederlands kampioenschap woning- en projectstofferen (NKWP). De jury beloonde zijn precisiewerk met de hoogste score. De tweede prijs ging naar Rick van Waaij (HMC Rotterdam) en de derde prijs werd gewonnen door Pascal Rijn (HMC Rotterdam).

Interieurvakman Jorrit Vermaning wint het Nederlands Kampioenschap woning- en projectstoffering

Vol zelfvertrouwen begon Jorrit Vermaning aan het Nederlands kampioenschap woning- en projectstofferen (NKWP) dat op 25 september tijdens vakbeurs Incoda werd gehouden. Als derdejaars student van de BBL-opleiding voor Interieurvakman m/v heeft Jorrit al volop werkervaring opgedaan bij Oer De Flier in Workum, het leerbedrijf waar hij werkt. Jorrit: “Toen de docent mij vroeg om aan het kampioenschap mee te doen, heb ik me direct opgegeven. Ik hou wel van een uitdaging en het is goed voor mijn ontwikkeling.”

Complex patroon

Aan het NKPW deden twaalf getalenteerde studenten mee van het Deltion College uit Zwolle, het HMC uit Rotterdam, het Summa College uit Veldhoven en het Alfa College uit Groningen. Ze volgen de BBL-opleiding voor Interieurvakman m/v. Tijdens deze vakopleiding leren studenten vloeren leggen, trappen bekleden en raamdecoratie monteren.

Drie winnaars

Voor het kampioenschap kregen ze de opdracht om een complex patroon te maken van PVC en tapijt. De jury beloonde de uitvoering van Jorrit met de eerste prijs. De tweede prijs ging naar Rick van Waaij (HMC Rotterdam) van RG Interieur uit Goes en de derde prijs werd gewonnen door Pascal Rijn (HMC Rotterdam) van Flips Stoffering/Home29 uit Goes.