24/08/2019 | Leestijd 2 minuten

INNER RETREAT door de ogen van stylist Marie Gon

Vier stijltrends zijn bepalend voor het interieurbeeld voor 2020: Inner Retreat, Blended Cultures, Street Savage en Flintstone Chic. Voor interieurstylist Marie Gon een feest der herkenning! Ze dook haar rijke fotoarchief en laat zien hoe trend Inner Retreat nu al overal opduikt.

INNER RETREAT door de ogen van stylist Marie Gon

Door Marie Gon

Rust en rust. Een interieur dat er voor ons is. Dat ons omarmt. Dat niet teveel de aandacht vraagt. Hierin zie je vooral poederachtige, parelmoertinten, veel transparantie en luchtigheid: meubels op hogere poten, zodat je er onderdoor kunt kijken. Kasten zijn niet dicht en zeker niet massief. Rank en slank is het kernwoord. Weerkaatsing van het licht is belangrijk, zodat je in daglicht hiervan optimaal kunt genieten. De sprankeling van glanzende oppervlakken komen we in dit interieur volop tegen. De zachte kleuren lopen mooi in elkaar over. Rozen, groenen en ook lilatinten duiken weer op. Je zou kunnen zeggen dat het een zeepbel-achtige sfeer heeft. Zachte materialen, zoals fluwelig tapijt wordt afgewisseld met mooi sprankelend glas voor een spannende look!

Nu bestellen: gratis trendwaaier 

De trendwaaier Woontrends IN 2020 licht de vier woontrends uitgebreid toe, inclusief Pantone®-kleuren, materialen, vormen, dessins en inspiratie voor woonstijlen. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan bestel je deze handige tool gratis via inretail.nl/woontrends2020 (anders € 35,00).


Marie Gon is interieurstylist met een grote passie voor kleur. Ze reist stad en land op zoek naar inspiratie en bezoekt beurzen in binnen- en buitenland.