05/06/2019 | Leestijd 3 minuten

"Ik doe hier veel meer dan alleen interieurstyling"

Carlijn (30) genoot geen uitgebreide interieurstudie, maar fungeert nu wel als drukke duizendpoot bij Groter in Wonen Maastricht. Ze is misschien wel het schoolvoorbeeld van iemand met een bijgestelde loopbaancarrière. Dat je een bepaalde richting bent ingeslagen, betekent immers niet dat je die route niet een beetje kunt bijstellen.

 

 

"Ik doe hier veel meer dan alleen interieurstyling"

"Mijn creativiteit komt eindelijk tot uiting." 

Slaapkamer verbouwen

Carlijn was als kind al bezig met meubeltjes. “Mijn slaapkamer werd vroeger elke twee maanden ‘verbouwd’, haha. Stonden al mijn spullen weer op de gang… Wilde ik alles weer opnieuw indelen. Ik vond het geweldig om een ruimte mooier te maken.”

Geen optie 

Je zou dan ook niet verwachten dat een meisje met allemaal eigenzinnige ideeën uiteindelijk kiest voor een conventionele opleiding als hbo-rechten. Carlijn vertelt: “Ik was nog erg jong toen ik ging studeren. Bovendien woonde ik in Maastricht, de stylistenopleiding die ik wilde doen, zat in Boxtel. Dat was anderhalf uur treinen. Op kamers gaan was toen nog geen optie, omdat ik mezelf nog te jong vond. Maar stiekem heb ik altijd geweten dat het goed zou komen met mijn creativiteit…”

Durf te vragen

Soms zit het tegen, soms zit het mee. Carlijn volgde dan wel geen gedroomde studie, maar dankzij haar neef – Stefan Houten, eigenaar van Groter in Wonen – timmert ze inmiddels hard aan de weg. Om aan de slag te gaan bij het familiebedrijf in Maastricht had ze dan ook wel een paar stevige cursussen nodig: die van interieurstyling en interieurontwerp. “Ik ben ontzettend dankbaar voor de kans die me is gegeven. Mijn creativiteit komt eindelijk tot uiting! En doordat ik hier ook een aantal opleidingen mag volgen, komt het ook met de juiste know-how en papieren helemaal goed. Gelukkig is Stefan een baas die meedenkt. Ik krijg veel ruimte om te leren. Ook doordat ik er gewoon zelf om vraag. Ik wil niet stil blijven staan.”

Van back-office tot winkelstyling

Bij Groter in Wonen begon Carlijn in de back-office. “Administratie en dergelijke. En zelfs dát bleek ik leuk te vinden. Het werken in deze woonwinkel blijft me verrassen. Eigenlijk spreken alle aspecten me wel aan. Verkopen, social media, marketing… Ik ben altijd met mijn fantasie en inlevingsvermogen in de weer… Of ik nu met klanten meedenk, een Facebook-bericht moet posten of er een nieuw kleurtje op de muur moet komen in de winkel, het vergt de juiste ‘look and feel’. Ik doe dus veel meer dan alleen interieurstyling, ook al ging ik daar oorspronkelijk voor.”

En later?

Maar het vak van styling blijft wel de ‘krent in de pap’. In de toekomst hoopt Carlijn dan ook nog meer interieuradviezen te kunnen geven en nadrukkelijker met het totaalplaatje bezig te zijn. “Ik sta ook nog wel open voor een andere studie. Fotografie, bijvoorbeeld. Wie weet! Ik laat het een beetje op z’n beloop.”

Aanmelden nieuwsbrief  sign up for newsletter