08/07/2019 | Leestijd 1 minuut

Houd je hoofd koel, wat je ook doet!

De zomer is begonnen en het is al behoorlijk warm in Nederland. Heel erg lekker als je vrij bent, maar hoe zorg je er nou voor dat je je hoofd koel houdt als je aan het werk bent? Deze 5 tips helpen je hierbij, zodat je na het werk nog heerlijk van de zon kunt genieten. 

Houd je hoofd koel, wat je ook doet!
  1. De eerste en gelijk beste tip: Maak je niet té druk…. Wanneer temperaturen boven de 30 graden stijgen, is het verstandig om iets rustiger aan te doen. Vermijd tijdens de extreem hoge temperaturen fysiek zwaar werk.
  2. Het is misschien cliché, maar drink genoeg water! Door warmte transpireer je, krijgt je (soms) hoofdpijn, verlies je veel vocht en dus ook energie. Probeer ijskoude dranken te vermijden, dit zorgt er namelijk voor dat je lichaamstemperatuur gaat stijgen!
  3. Draag (indien mogelijk) luchtige kleding.
  4. Zorg voor voldoende ventilatie: Een ventilator of airconditioning helpt enorm om een ruimte koeler te maken. Pas wel op dat je deze niet continu op je lichaam richt, daar kan je namelijk last van je ogen of een stijve nek van krijgen.
  5. Samen met je werkgever kan je opzoek gaan naar mogelijkheden voor het verbeteren van het (winkel)klimaat. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de klanten is het fijn als ze in een aangename winkel kunnen zijn. Ga daarom het gesprek met je werkgever aan voor mogelijke oplossingen.