23/01/2024 | Leestijd 3 minuten

Hoe trek je de aandacht van klanten met video?

Marian Bekkers van Kooplust coacht winkels hoe je meer klanten en omzet krijgt. Op ‘Werk in de winkel’ deelt zij haar inspirerende tips. Dit keer: 10 ideeën om video’s te gebruiken. Video is een geweldige manier om de aandacht van de klant te trekken. Filmpjes op Facebook, Instagram en TikTok trekken bijvoorbeeld veel meer bekijks dan een foto. Maar hoe zet je video nu het beste in?

Hoe trek je de aandacht van klanten met video?

Video inzetten kan volgens Marian behoorlijk spannend aanvoelen. Want wie vindt het nu leuk om zichzelf terug te zien op beeld? Klanten vinden het echter maar wat leuk om jou op beeld te zien!

Marian deelt tien ideeën voor het maken van een video:

1. Een rondleiding door de winkel

Laat zien hoe de winkel eruitziet, wat er wordt verkocht en wat de winkel zo speciaal maakt; een video die slechts één keer hoeft te worden gemaakt.

2. Een boodschap voor de klanten

Bedank de klanten bijvoorbeeld, wens ze een fijne vakantie of prettige feestdagen toe. Hier kun je ook met het hele team iets creatiefs van maken.

3. De trends van het seizoen

Neem een video op over de trends van komend seizoen. Laat zien bij wie die trends passen en hoe ze kunnen worden toegepast.

4. Antwoord op een veelgestelde vraag

Het kan gebeuren dat je telkens dezelfde vraag terug hoort komen in de winkel. Maak dan eens een video waarin je hier antwoord op geeft.

5. Een kijkje achter de schermen

Wat gebeurt er nog meer naast het helpen van de klanten? Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van de etalage of een bezoek aan een beurs.

6. Nieuwe items

Misschien kun jij wel je eigen unboxing-video maken, waarin je de doos van een leverancier uitpakt en zo meteen laat zien wat er vanaf nu in de winkel verkrijgbaar is.

7. Demonstreer een product

Dit is de ideale manier om uit te leggen hoe je een bepaald product nu precies gebruikt en wat de voordelen ervan zijn voor de klant.

8. Introduceer een collega

Vraag bijvoorbeeld hoe lang diegene werkzaam is in de zaak en wat zijn/haar favoriete item. Een interview met jezelf kan ook!

9. Een uitnodiging

Wordt er een actie, evenement of workshop georganiseerd, dan is video een mooie manier op hier aandacht aan te geven en klanten uit te nodigen.

10. Een live sneakpeek

Maak eens een live video in de winkel om te laten zien wat er gebeurt, bijvoorbeeld als er een evenement op punt van beginnen staat.

Ideeën opgedaan? Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Veel heb je niet nodig, gewoon je smartphone. Dus: filmen maar!
Lees hier de hele blog.

Marian Bekkers begon haar carrière op de winkelvloer en richtte in 2012 Kooplust op. Nu coacht zij zelfstandige winkeliers met een lokale winkel om te zorgen voor meer omzet en meer klanten. De blogs, nieuwsbrieven en social media-kanalen van Kooplust staan vol met praktische en inspirerende tips. Kijk voor meer inspiratie op de site van Kooplust.

Meer weten?

‘Instagram-expert’ Kirsten Jassies geeft trainingen aan mensen en bedrijven op het gebied van social media. In een video geeft zij ons slimme social-media tips.

Meer info