25/08/2022 | Leestijd 2 minuten

Gratis training t.w.v. 1000 euro: 1 september start een nieuwe ronde van het STAP-budget

Zet 1 september in je agenda! Dan is er weer een nieuwe aanvraagronde van de  subsidieregeling STAP-budget. Je krijgt 1000 euro gratis budget voor een opleiding, maar vol is vol!

Gratis training t.w.v. 1000 euro: 1 september start een nieuwe ronde van het STAP-budget

Zit je al klaar voor de nieuwe ronde van het STAP-budget? De overheid vindt het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen, om zo in de toekomst stevig op de arbeidsmarkt te staan, van baan te veranderen als je wilt en met plezier je werk te blijven doen. Daarom stellen ze 1000 euro budget voor een opleiding beschikbaar, via de subsidieregeling van het STAP-budget. Op 1 september gaat er weer een nieuwe ronde van start, die zitten vaak binnen een dag al vol, dus wees er snel bij!

STAP-budget: kies een cursus 

Via het STAP-budget kun je 1000 euro subsidie aanvragen. De training, cursus of opleiding die je wilt volgen moet in het STAP-scholingsregister staan. Heb je een cursus, opleiding of training gevonden die je graag wilt volgen? Dan kun je in het scholingsregister controleren of deze gefinancierd kan worden met het STAP-budget. Je kunt natuurlijk ook kijken op de website van de instantie waar je de scholing wilt volgen, of even contact opnemen. Vervolgens kun je jezelf aanmelden bij de opleider. Met het STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider kun je daarna STAP-budget aanvragen bij UWV

Voorwaarden 

Om gebruik te maken van regeling gelden een aan aantal voorwaarden. Of je een baan hebt of (nog) niet maakt niet uit, wel moet je een band hebben met de arbeidsmarkt, je moet minimaal 18 en maximaal 67 jaar zijn en burger van de Europese Unie (of partner van iemand die burger is van de Europese Unie). Kijk hier voor alle voorwaarden.

Meer informatie

Op de site van Stap-budget vind je alle informatie over de regeling, en lees je hoe je deze kunt aanvragen. 

Meer weten?

Op Werk in de winkel vind je een selectie van trainingen en opleidingen gericht op medewerkers in de retail. Hier kun je vast wat ideeën opdoen. Check het Scholingsregister of ze ook in aanmerkingen komen voor subsidie voor het STAP-budget.

Meer info