22/07/2015 | Leestijd 2 minuten

Goed voor de dag op de werkvloer

De juiste kleding zorgt bij veel mensen voor een gevoel van professionaliteit. Dat blijkt uit onderzoek van Censuswide, in opdracht van LinkedIn, onder 1000 fulltime werknemers van 18 jaar en ouder. 20 procent van de werknemers tussen de 18 en 24 jaar schaft zelfs een geheel nieuwe garderobe aan als zij aan een baan beginnen. Maar hoe kun je je klanten het beste adviseren over professionele kleding?

Goed voor de dag op de werkvloer

Probeer door veel vragen te stellen erachter te komen wat voor functie je klant gaat invullen en bij wat voor soort bedrijf hij of zij werkt. Is het een heel formeel bedrijf of juist informeel? Zijn er kledingvoorschriften? Tegenwoordig hoeft werkkleding al lang niet meer zo stijf en saai te zijn. Zie hier een aantal voorbeelden van hippe maar toch ook representatieve looks.

Maar het kan ook een stuk uitbundiger! Hier zie je een colbert in een klassiek model maar dan met vrolijke zomerse print.

Een herenpak hoeft ook echt niet saai te zijn. In de zomer mag er best eens geëxperimenteerd worden met kleur.

Een kokerrok zorgt meteen voor een zakelijke look. Deze pastelvariant past helemaal bij dit moment.

Je ziet het vaak, heren en dames die een professionele outfit dragen met daarop een te sportieve of zelfs afgedragen jas. De outfit is pas echt geslaagd als je er een bijpassende mantel bij draagt. Leuk om daar je klant over te adviseren!

In een bedrijf met een informelere sfeer hoeft men bijvoorbeeld geen stropdas te dragen. Hier zie je hoe het pak op een nonchalante eigentijdse manier gedragen wordt in Milaan.

Ook bij een zakelijke outfit maken de accessoires de outfit af. Een mooie tas, stijlvolle pumps en een goed horloge ogen goed op een sollicitatie en kunnen helpen met een zeker gevoel aan een nieuwe baan te beginnen. 

Bron: Nu.nl, Pinterest.com