25/08/2022 | Leestijd 1 minuut

Gespot op de Modefabriek: de mode must haves van volgende zomer

Deze zomer was er weer een drukbezochte editie van de Modefabriek in de Amsterdam RAI. Fashion professionals uit de hele Benelux kwamen samen om inspiratie op te doen voor het aankomende inkoopseizoen. Werk in de winkel ging er op zoek naar de de trends voor spring/summer 2023.

Gespot op de Modefabriek: de mode must haves van volgende zomer

De Modefabriek is sinds 1996 het grootste fashion trade event van de Benelux. Twee keer per jaar komt de hele modewereld hier bijeen om geïnspireerd te raken en inkopen de doen voor het volgend modeseizoen. Van ontwerpers, merken, trendwatchers, modestudenten tot influencers,  ondernemers  en winkelmedewerkers. In totaal werden er meer dan 420 nieuwe collecties getoond met één terugkerend aspect; duurzaamheid. Dit onderwerp is relevanter dan ooit en dit zie je direct terug in de collecties.

Wat is er binnen deze collecties de aankomende trend om in de gaten te houden? En wat heb jij volgend jaar als consument in de kledingkast hangen? Onze Werk in de Winkel verslaggever Jeroen Kroeze bezocht de Modefabriek en zocht het voor je uit! 

Meer weten?

Zoek je een baan in een modezaak? Bijvoorbeeld als verkoopmedewerker? Check dan de vacatures op Indeed. Op de vacaturesite van Fashion United staan banen van management, inkoop, sales en marketing tot cretatieve functies zoals designer, stylist en etaleur.