29/07/2019 | Leestijd 3 minuten

Fluitend naar je werk

Mis je soms het plezier in je werk en heb je het idee dat iedere dag hetzelfde is? Niet getreurd! Wij geven 5 tips waarmee jij wel vrolijk naar je werk gaat.

 

Fluitend naar je werk

1. Zorg voor een concreet doel

Als je weet wat je te doen staat, heb je vaak meer zin in je werkdag dan wanneer je het werk gewoon over je heen laat komen. En doel helpt je werkdag tevreden af te sluiten. Denk daarom, voordat je naar huis gaat na over de dingen die je morgen wilt doen, zodat je hier de volgende dag fris mee kunt starten.

2. Investeer in collega’s

Veel krijgen extra plezier in hun werk door het contact met collega’s. Investeer daarom in de mensen met wie je werkt. Maak een extra praatje, lucht je hart of deel je weekendverhalen. Je werk wordt leuker als je werkt met vrienden.

3. Ga op tijd naar bed

Uit onderzoek blijkt dat slechts 8% van de volwassenen goed kan functioneren op minder dan 6 uur slaap. Zorg er dus voor dat je uitgerust start met je werkdag! Hierdoor ben je creatiever, rustiger en kun je meer stress aan. Daarnaast is een uitgerust mens positiever!

4. Neem tussendoor vrij

Plan van tijd tot tijd eens een of meer vrije dagen in. De pauzes tussendoor maken dat je efficiënter functioneert op de dagen dat je er wel bent. Heb je weinig vrije dagen en wil je graag een lange vakantie in de zomer? Informeer eens naar de mogelijkheden tot onbetaald verlof. Bijna iedere werkgever heeft hier wel een regeling voor. Zo kun je toch nog wat extra dagen inplannen om even tot rust te komen.

5. Deel je positieve ervaringen

Uit onderzoek blijkt dat hoe vaker je positieve gebeurtenissen deelt met het thuisfront, hoe meer je je werk waardeert. Deel aan het einde van de dag leuke gebeurtenissen met je partner of gezin, zo kijk je met een positief en blij gevoel terug op de dag.

Meer tips over geluk?

Als online opleider biedt SkillsTown tal van cursussen onder andere op het gebied van werkgeluk, omgaan met stress en gezondheid. In de online leeromgeving is er voor iedereen een leervorm die bij hem of haar past. Een voorproefje krijgen? Neem een kijkje op www.retailskills.nl en vraag een gratis demonstratie aan.