22/01/2019 | Leestijd 3 minuten

Feestelijk voor het hele jaar!

In december hangt de ‘feestkleding’ nog volop in de winkel, maar het is zonde om daarna de showstoppers zoals partyjurken en satijnen herenpakken de deur uit te doen. Want de dresscode cocktail zit in de lift. En de klant zoekt een feestje. Niet alleen met de feestdagen, maar het hele jaar door!

 

Feestelijk voor het hele jaar!

De dresscode ‘feestelijk’ wordt ook wel ‘cocktail’ genoemd. Deze blijf ook na de officiële feestdagen relevant voor modewinkels. Vooral nu het goed gaat met de economie en er volop bedrijfsfeesten, afstudeerborrels, huwelijken, grote verjaardagen, en jubilea worden gevierd. De consument heeft deze look het hele jaar nodig en kan deze stijl gemakkelijk ‘mixen’ met alledaagse artikelen voor een meer casual look. En daar komt jouw expertise mooi van pas!

Door details zoals fluweel, glitters, en chique jurken en rokken het hele jaar aan te bieden, onderscheiden winkels zich van de vestigingen waar deze kleding maar mondjesmaat lijkt te hangen. Voor de verkoper is het daarbij verstandig om klanten niet alleen een juiste outfit te adviseren, maar ook tips mee te geven hoe ze de outfit ook voor andere gelegenheden kunnen dragen door slim te combineren. En wie denkt dat klanten dit zelf ook kunnen bedenken, zit er goed naast. Immers is het uitkiezen van het juiste avondkostuum doorgaans ingewikkelder dan het uitkiezen van een shawl of ander alledaags product.

Deze lange rok is een goed voorbeeld van een feestelijk item dat goed gecombineerd kan worden. Met een paar stoere laarsjes en de top met dessin zet het de toon op een goed feest. De klant koopt in feite een outfit waarmee ze ook geweldige combinaties kan maken met haar bestaande garderobe. De gele laarsjes vallen te combineren met een spijkerbroek maar ook met een zomerse witte broek. Bovendien kan de top in feite gedragen worden bij zowel een zwarte, grijze of donkerblauwe broek. Gedragen met een jasje, geeft het weer een zakelijke look. En natuurlijk biedt de lange rok ook mogelijkheden genoeg voor een stoere look of een zakelijke stijl.

Een andere feestelijk look is het colbertje met smoking-achtige details zoals de glanzende (satijnen) sjaalkraag. Deze gaat perfect samen met een mooie bh of glittertop in combinatie met bijvoorbeeld een broek of tregging. Het colbert kan daarnaast ook met een zakelijke outfit worden gebruikt in combinatie met een overhemd of blouse en voor een casual friday met een spijkerbroek en sneakers.

En als je toch lekker aan het adviseren bent, vergeet de sieraden niet!


Carla van den Puttelaar is hoofdredacteur vakblad Kleur & Stijl, het magazine voor de professional die zich bezighoudt met het geven van adviezen op het gebied van kleur, stijl, mode, make-up, kapsels en imago.