18/06/2020 | Leestijd 1 minuut

Fashiontrend 2020: de mouwloze jas

De mouwloze jas was een opvallend item op de catwalk van het lente/zomerseizoen 2020. En jij weet als geen ander: de trends van de catwalk transformeren zich tot de trends van de winkelstraat. Daar houdt de slimme winkelmedewerker dus rekening mee.  

Fashiontrend 2020: de mouwloze jas

Door: Carla van den Puttelaar 

 Afgeleide van de kimono 

De mouwloze jas biedt nieuwe verkoopkansen voor de winkelmedewerkers. Deze ‘jas’ is een soort afgeleide van de kimono en kan over een top worden gedragen, op een broek of short, over een jurk, maar ook solo. Dat is afhankelijk van het aantal knopen waarmee dit kledingstuk is afgewerkt.  

Tip: hang in de etalage 

Tot slot nog een handige tip: maak in de etalage goede een commerciële look met de mouwloze jas – dus een setje waarbij je je hebt laten inspireren door bijvoorbeeld magazines, Pinterest of in de media. En voilà! Je hebt een geweldige ‘stopper’ waar klanten voor naar binnen lopen! 

Carla van den Puttelaar is hoofdredacteur vakblad Kleur & Stijl, het magazine voor de professional die zich bezighoudt met het geven van adviezen op het gebied van kleur, stijl, mode, make-up, kapsels en imago. 

 Catwalkfoto’s: Jeroen Snijders