02/03/2020 | Leestijd 2 minuten

Een oase in de tuin met de stijl ‘Inner Retreat’

Veel consumenten geven nog graag een ‘zen’ gevoel aan hun tuin. Logisch. Want wie wordt er niet gelukkig van rust, reinheid en regelmaat? Dat zijn dan ook de kernwaarden waar liefhebbers van deze trend van houden. Natuurlijke schoonheid wordt gevierd. Onze ‘Inner Retreat’ is onze eigen weelderige oase.

Een oase in de tuin met de stijl ‘Inner Retreat’

Gezond en groen  

Deze tuin is voor mensen die ontstresst, gepamperd en ondersteund willen worden in hun zoektocht naar een gezond en groen leven. Ont-prikkelen is belangrijk. Planten en bloemen worden in deze tuin als buffer gebruikt tussen de drukke buitenwereld en de behoefte aan rust.  

Serene details 

De borders van de ‘Inner Retreat’-tuin bestaan uit planten met fijne blad- en stengelstructuren. Geen heftige kleuren of extreme vormen in deze tuin. De vlonder is gemaakt van onbehandeld Douglas-hout en ligt ingeklemd tussen twee betonnen keerwanden voor rust en eenheid. In de vlonder bevinden zich een aantal ovaalvormige plantvakken met onder meer Astilbe chinensis ‘Mighty Pip’, Thalictrum ‘Anne’ en Eryngiun ebract. De zwevende pergola waaraan manden gevuld met kamerplanten hangen, creëert een intieme ruimte. Ook (geneeskrachtige) kruiden passen goed in deze tuin. Eén wand is voorzien van klimop met een matte, glazen plaat ervoor waardoor een serene, gefilterde sfeer ontstaat. Meubels zijn wit of transparant. Transparante glasobjecten ondersteunen deze trend. In deze tuin kom je tot rust.  

Meer weten?

Wil je meer weten over de bloeiende trends van de tuin in 2020? Lees dan de Trendgids van Tuinbranche Nederland.

Meer info