22/08/2022 | Leestijd 3 minuten

Economie staat onder druk. Wat betekent dat voor jou?

De economie staat er niet rooskleurig voor. Bedrijven stoppen of gaan failliet. Ook in de retail. Ondertussen is er bijna overal een te kort aan personeel. Dat biedt voer tot nadenken…  Want hoe sta jij ervoor? Wat kun je zelf doen om stevig op de arbeidsmarkt te staan?

Economie staat onder druk. Wat betekent dat voor jou?

In het eerste half jaar van 2022 zijn in totaal zo’n 76.000 bedrijven - inclusief detailhandel- opgeheven, blijkt uit onderzoek van het CBS. Een bijzonder getal, dat sinds de meting in 2007 niet meer zo hoog heeft uitgepakt.  Dat zoveel bedrijven stoppen komt mogelijk door het ophouden van de coronasteun; vorig jaar werden veel bedrijven – tot op zekere hoogte – overeind gehouden door de overheid.

De groeiende economische onzekerheden hebben ook gevolgen voor de detailhandel, blijkt uit een analyse van de ABN Amro. Het aantal faillissementen is nog laag, maar zal in de loop van dit en volgend jaar toenemen. Het aantal bedrijfsopheffingen schiet de laatste maanden al omhoog, aldus de bank.

Controle over je baan

Stel, het bedrijf waar jij in dienst bent, wordt opgeheven of gaat ineens failliet. Wat wordt dan jouw volgende stap? Je hebt natuurlijk geen controle over het succes van het bedrijf waar jij als werkt. Helaas. Maar je hebt wél controle op jouw eigen succes. Gelukkig!

Gratis coach

Werk je in de retail dan kun je een beroep doen op gratis loopbaanbegeleiding. Wist je dat je bijvoorbeeld een gratis gesprek met een coach kunt voeren? Of een gratis coachingstraject kunt doen? Doe er je voordeel mee! Waar blink jij in uit en waar zou jij nog beter in kunnen worden? Als je helder in kaart hebt waar jouw talenten en valkuilen liggen, kun je groeien als werknemer. En zo behoud je een sterke positie op de arbeidsmarkt. Ook in slechtere tijden.

Werk in de Winkel

Op het loopbaanplatform van Youfit@retail vind je een enorme hoeveelheid informatie over coaching, workshops, trainingen en kun je ontdekken wat er allemaal in je zit. Ook op de website van Werk in de Winkel staan ook talloze tips en tools om het beste uit jezelf te halen als medewerker en te werken aan een gouden toekomst voor jezelf.  Je kunt ook gratis coaching aanvragen bij jouwtalentindewinkel.

Investeren in jezelf, komt altijd van pas. Niet alleen als het bedrijf waar jij werkt, ineens stopt, of failliet gaat, maar op elk moment. Succes!

Meer weten?

Zou jij wel wat advies willen krijgen over jouw loopbaan? Of een keer met een coach gaan praten? Hier vind je advies over begeleiding van jouw carrière.

Meer info