28/06/2019 | Leestijd 3 minuten

Doorwerken in de zomer is fijn!

Het is weer zover, heel Nederland gaat massaal op vakantie. Ben jij een van de weinigen die er niet op uit trekt? Don’t worry! Online opleider SkillsTown heeft zeven redenen op een rijtje gezet waarom jij als thuisblijver juist de slimmerik bent deze zomer.

Doorwerken in de zomer is fijn!

1. Je kunt doorrijden in de spits

Nu bijna iedere Nederlander ergens lekker ligt te chillen op een luchtbedje, heb jij alle ruimte op weg naar je werk. Of je nu met de trein, auto of fiets gaat, je hebt geen last van geduw, files of overbevolkte kruispunten.

2. Geen afleiding van collega’s

Je hebt geen last van collega’s met hun verhalen vertellen over hun hond die eindelijk zindelijk is geworden, of hoe leuk de verjaardag van de kinderen wel niet was. Jij kunt dus op je gemak doorwerken zonder gestoord te worden door je collega’s.

3. Flink besparen

In de zomer, als het hoogseizoen is, zijn de vakanties een stuk duurder. Soms scheelt dat zelfs twee derde op de prijs een vliegticket. Lekker bezig dus, want jij bespaart deze zomer geld!

4. Eeuwige dank van je collega’s

Je collega’s met kinderen zijn gebonden aan de zomervakantie. Zij zijn er ongetwijfeld superblij mee dat jij doorwerkt, zodat zij zonder schuldgevoel op vakantie kunnen. Terwijl je de hele zomer alles netjes laat doordraaien, werk je meteen aan je karma.

5. Jij investeert in jezelf

Merk je dat het overal wat stiller is? Profiteer van die rust en gun jezelf eindelijk tijd om een cursus of training te volgen. Zo word je nog beter wordt je werk. Denk bijvoorbeeld aan een van de online verkooptrainingen van SkillsTown.

6. Socializen met je collega’s

Nu je met een klein team het fort bewaakt, kun je je collega’s beter kennen. Jullie hebben meer tijd om tijdens de pauze of lunch bij te praten en meer over elkaar te weten te komen. En als er een probleem is, moeten jullie het samen oplossen. Dit zorgt voor een betere band!

7. Maak indruk op je collega’s en vrienden

Tijdens de zomerperiode wordt iedereen overspoeld met vakantieverhalen van terugkerende vakantiegangers. Eigenlijk wordt er nauwelijks nog wordt geluisterd. Als jij pas later op vakantie gaat, hebben jouw collega’s en vrienden als je terug bent weer oprechte interesse in jouw avonturen.

Deze tips werden je aangeboden door online opleider SkillsTown. Bij SkillsTown kun je trainingen en cursussen volgen om zowel nu als in de toekomst aan het werk te blijven. Denk aan timemanagement, verkoopgesprekken en gezond en fit zijn. Kijk op www.retailskills.nl voor meer informatie.