25/04/2019 | Leestijd 1 minuut

Dit waren dé kleuren van Salone del Mobile

Milaan, dat is waar het allemaal gebeurt. De Salone del Mobile is het moment suprême op design- en interieurgebied. In drie delen vertelt Marie Gon over de bijzonderheden op dit grootschalige evenement dat tussen 9 en 14 april plaatsvond. Met dit keer: kleur! 

Dit waren dé kleuren van Salone del Mobile

Door Marie Gon

Colours, colours, colours! 

Onvoorstelbaar hoe blij je werd je van rondlopen tussen alle mooie ontwerpen die er in Milaan te zien waren. Het leek wel een kleurexplosie. Diepe kleuren uit alle delen van de kleurcirkel werden met elkaar gecombineerd. Paars komt voorzichtig al steeds meer naar voren. Maar ook dieproden, okers en donkergroenen zijn veel gezien. Samen met abstracte dessins en prints, en nog steeds kleuren die in elkaar overvloeien, zie je een rijk beeld waarmee nieuwe meubels worden gestoffeerd.

Gekleurd glas

Er is ook veel transparantie in deze trend van dessins en prints: perspex en gekleurd glas worden letterlijk met elkaar gemengd, zodat nieuwe tinten ontstaan door de inval van het licht. Ook lichtobjecten zorgen voor een kleurspektakel op de wand. Deze uitbundigheid zorgt voor extra fun in onze interieurs!


Marie Gon is interieurstylist met een grote passie voor kleur. Ze reist stad en land op zoek naar inspiratie en bezoekt beurzen in binnen- en buitenland.