08/03/2018 | Leestijd 3 minuten

"Dit vak wordt nooit saai"

Jolanda Bernhard Zuur (28) is samen met haar ouders en broer eigenaar van Verschoor Wonen. Ze startte in het onderwijs, wilde meer tijd voor haar gezin, maakte de overstap naar retail en wil nooit meer anders: “Hier leer ik elke dag bij. Ik ontwikkel me tegelijkertijd in sales, klantcontact, marketing en styling. Dit vak wordt nooit saai.”

"Dit vak wordt nooit saai"

“Over een aantal jaar willen mijn broer en ik gezamenlijk de zaak overnemen."

“Na de Pabo koos ik ervoor les te geven aan de bovenbouw in Rotterdam-Zuid. Ik houd wel van een beetje uitdaging. Gemiddeld was ik 12 uur per dag van huis en deed ik in de avond nakijk- en voorbereidingswerk. Toen ik drie jaar geleden een dochter kreeg, werd dit me te veel. Zo zag ik het moederschap niet voor me. Mijn ouders zochten naar extra versterking in zaak en vroegen mij om hulp. Uiteindelijk hielpen we elkaar.”

Dagelijkse leerschool

“In het begin was dit natuurlijk wel even schakelen. Je kent elkaar privé natuurlijk door en door, maar zakelijk is dat toch net even anders. Nu verloopt onze samenwerking eigenlijk als vanzelf. Mijn ouders inspireren mij. Elke dag weer leer ik van ze. Zo is mijn moeder ontzettend creatief en weet mijn vader heel goed de middenweg tussen een informele en formele (klant)benadering te vinden. Zelf ontwikkel ik me door het volgen van cursussen. Ik verdiep mij in onze doelgroep, nieuwe technologieën en marketing en ga graag voor vernieuwing.”

Nieuwe inzichten

“Binnen Verschoor Wonen pak ik onder meer het online stuk en de marketing op. Daarin vind ik telkens weer nieuwe uitdagingen. Daarnaast verzorg ik, samen met mijn moeder, de interieurstyling en help ik klanten in de winkel. Ik vind het fantastisch wanneer ik anderen nieuwe inzichten kan bieden. Zo komen klanten vaak binnen met de wens ‘hun interieur helemaal anders te willen’ en lopen ze tevreden naar buiten met veel betaalbaardere accessoires. Dat maakt mij blij.”

Persoonlijke touch

“Over een aantal jaar willen mijn broer en ik gezamenlijk de zaak overnemen. Ik hoop dan het online stuk naar een hoger level te hebben getild. Hoe mooi zou het zijn als klanten in de winkel met een maatwerkprogramma hun eigen meubelstuk kunnen ontwikkelen. Ik denk na over 3D-modellen, VR-technologieën en andere vooruitstrevende mogelijkheden. Nee, stilzitten is niets voor mij. Graag geef ik mijn persoonlijke ‘touch’ aan de zaak. Dat is meteen ook mijn gouden tip voor iedereen in de retail. Houd het persoonlijk, je showroom en je klantbenadering. Alleen daarmee onderscheid jij je van de rest.”


Zit jij nog op de juiste plek? Zou je net als Jolanda een baan willen die beter bij je past? Maak dan eens kosteloos een afspraak met een loopbaancoach. Zij kunnen je helpen om de juiste keuzes te maken. Lees hier hoe het werkt en maak meteen een afspraak.