15/10/2020 | Leestijd 3 minuten

Detex-workshop duurzame mode en schoenen

Duurzaamheid is een ernstig en veelomvattend onderwerp. De hedendaagse mode – en schoenenindustrie ken de nodige problemen, die regelmatig aan het licht komen. Dat roept vragen op bij klanten. Maar hoe ga je daar mee om? Op 4 november houdt DETEX een 1-daagse workshop om te zorgen dat je over de juiste kennis beschikt voor een overtuigend gesprek.

Detex-workshop duurzame mode en schoenen

Duurzaamheid is actueel onderwerp in de hedendaagse mode – en schoenensector. Klanten willen graag eerlijke producten kopen die geen milieuschade veroorzaken. Ze zijn zelfs bereid om daar iets meer voor te betalen. Naast goede initiatieven komen er echter ook nog regelmatig berichten over wantoestanden in het nieuws voorbij. Daar wil je als winkelmedewerker een goed antwoord op hebben. Daarom is het belangrijk om je boodschap over duurzaamheid goed te onderbouwen met juiste kennis. Zo kun je vol vertrouwen het gesprek aan kan gaan met je klant.

Welke vragen hebben klanten over duurzaamheid?

Klanten willen graag geholpen worden om bewuster te consumeren. Ze hebben vaak tal van vragen:

  • Waarom is biologisch katoen beter en duurder dan gewone katoen of kan ik toch beter polyester kopen?
  • Als een product uit China of Bangladesh komt is het dan slecht, daar is toch veel kinderarbeid?
  • Waarom is die jas van gerecyclede materialen duurder? Dat is toch raar?
  • Als ik minder kleding koop is dat dan beter?Ik stop mijn afgedankte kleding altijd in de kledingbak, wat gebeurt daarmee?

Weet jij genoeg over duurzaamheid om hier antwoord op te geven?

Dit leer je tijdens workshop

Tijdens de workshop “Een heldere kijk op duurzame mode en schoenen” kom je in één dag meer te weten over duurzame mode en schoenen. Je krijgt helderheid en meer grip op de issues en vragen die spelen bij je klant met betrekking tot duurzaamheid. En je leert hoe je duurzaamheid en verantwoord ondernemen in je dagelijks werk kunt toepassen: zoals in klantencontact, inkoop, marketing en winkelpresentatie.

  • Maak jezelf een expert op het gebied van duurzaamheid. De klant wil helderheid en een eerlijk verhaal.
  • Vergroot het vertrouwen en je verbondenheid met je klant in deze vluchtige wereld.
  • Creëer hiermee een extra voorwaarden voor je klant om bij jou te kopen.
  • En vergroot hiermee je onderscheidend vermogen.

Op deze manier kan je een sleutelrol spelen om de duurzaamheidsboodschap aan klant te versterken. Maar andersom werkt het ook: je kunt zo de vraag van de klant naar duurzame mode en schoenen belonen en vergroten.

Meer weten?

Datum: 4 november. De workshop 'Een heldere kijk op duurzame mode en schoenen' kost inclusief koffie/thee, lunch en afsluitend een drankje p.p. € 209,00 ex btw. Aanmelden kan hier.

Meer weten?

Wil je je vakkenkennis op het gebied van mode en schoenen vergroten? Kijk dan eens bij Retailopleidingen op onze site voor de mogelijkheden op het gebied van trainingen, workshops en opleidingen.

Meer info