13/07/2022 | Leestijd 2 minuten

Dé tentoonstellingen over mode die je deze zomer kunt bezoeken

Mode. Daar raken we nóóit over uitgepraat. Deze zomer kunnen we weer genieten van de meest fascinerende en kleurrijke tentoonstellingen in binnen- en buitenland! Fris je kennis dus lekker op met de mooiste mode-georiënteerde tentoonstellingen volgens FashionUnited.

Dé tentoonstellingen over mode die je deze zomer kunt bezoeken

'Sneakers Unboxed' in Design Museum - Den Bosch

Altijd al willen weten hoe de sneaker stap voor stap het straatbeeld heeft veroverd? Het Design Museum in Den Bosch brengt dit jaar een ode aan het meest comfortabele schoeisel met 'Sneakers Unboxed': een mix van de geschiedenis, culturele context en cultuur.

Deze tentoonstelling loopt tot en met 2 oktober 2022.

 

‘Fashion Week: a new era’ in het Fashion for Good museum - Amsterdam

Wat zeggen alle veranderingen die we de afgelopen jaren gezien hebben over de toekomst van de mode en fashion weeks? Het Fashion For Good museum in Amsterdam geeft antwoord op deze vragen met de nieuwe tentoonstelling ‘Fashion Week: een nieuw tijdperk’. De expositie voert je langs het verleden, heden en de toekomst van fashion week.

Deze tentoonstelling is te bezoeken tot en met oktober 2022.

 

‘Africa Fashion’ in het Victoria & Albert Museum – Londen, Engeland

Hoe heeft de creatieve en veelzijdige Afrikaanse mode een impact gehad op de hedendaagse cultuur? De nieuwe ’Africa Fashion’ tentoonstelling in het V&A Museum in Londen neemt je mee op een prikkelende wereldreis. 

De tentoonstelling is te zien vanaf 2 juli. De einddatum is nog niet bekend.

 

 

 

 

Meer weten?

Benieuwd naar de rest van het overzicht? Kijk op de website van FashionUnited. 

Meer info