20/08/2022 | Leestijd 3 minuten

De Nederlandse Kampioenschappen Woning- en Projectstoffering zijn weer in aantocht. Wie wordt de beste junior interieurvakman -of vrouw van 2022?

Wie is het meest behendig met laminaat of PVC? Op 12 september strijden BBL-studenten die de opleiding interieurvakman m/v doen tijdens vakbeurs Incoda om de kampioenstitel.

De Nederlandse Kampioenschappen Woning- en Projectstoffering zijn weer in aantocht. Wie wordt de beste junior interieurvakman -of vrouw van 2022?

Een vloer leggen van laminaat, of PVC, een trap van bekleding voorzien, of jaloezieën monteren. Voor een goedgeschoolde interieurvakman -of vrouw is het een fluitje van een cent. Maar daar gaat wel een goede vakopleiding aan vooraf.

Behendigheid

Het Alfa College, Deltion College, HMC, ROC Midden Nederland en het Summa College geven de opleiding voor woning- en projectstoffering. De beste studenten van deze BBL-opleidingen laten op 12 september tijdens het NKWP hun behendigheid zien. Deze vakmensen in spé werken tijdens het kampioenschap aan één grote opdracht die ze zo secuur mogelijk moeten uitvoeren binnen een beperkte tijd. Daarbij krijgen ze de kans om te laten zien welke vaardigheden ze tijdens inmiddels al ontwikkeld hebben; snijden, knippen, lijmen, plakken en puzzelen, alles wat een interieurvakman- of vrouw in huis moet hebben, komt aan bod. De beste drie deelnemers krijgen een podiumplaats, een beker en een prijs in de vorm van gereedschap. De uitreiking is om 16.00 uur.

Trainingen op leidingen

Voor de toekomst van het de woonbranche is het belangrijk om de opleiding voor interieurvakman -of vrouw steeds weer onder de aandacht te brengen, ook bij het bedrijfsleven. Rond het kampioenschap is daarom ook extra aandacht voor de promotie van het vak, en de verschillende mogelijkheden voor trainingen en opleidingen.

Erkend Leerbedrijf

Studenten die de BBL-opleiding Interieurvakman m/v willen doen, werken vier dagen en gaan één dag naar school. Ze gaan aan de slag bij een erkend leerbedrijf, waar ze het vak in de praktijk leren. Bedrijven die een leerbaan in de aanbieding hebben en erkend leerbedrijf willen worden, kunnen zich aanmelden bij SBB. Zelf contact opnemen met een ROC-school in de regio kan ook. Scholen helpen graag bij het vinden van een goede match.

Sponsors & partners

Het kampioenschap wordt mogelijk gemaakt door Bostik, Forbo Flooring, Peitsman, Wolff Tools, Incoda, INretail en BVP.

Meer weten?

De BBL-opleiding interieurvakman m/v duurt afhankelijk van het niveau dat je kiest 2 of 3 jaar. Je werkt vier dagen en gaat één dag naar school. Zodra je begint, krijg je salaris. Naar goede vakmensen is veel vraag, dus je kunt meteen aan de slag! Je kunt kiezen uit verschillende vakgebieden: woning- en projectstoffering, keukenmonteur, parketteur en meubelstoffeerder.

Meer info