22/01/2024 | Leestijd 2 minuten

Dé kleur van 2024 is... Peach Fuzz!

Wat wordt een belangrijke kleur in de mode- en de woonbranche? De Amerikaanse wereldwijd toonaangevende kleurspecialist Pantone maakt elk jaar een nieuwe ‘Pantone-kleur van het jaar’ bekend. En de winnaar voor 2024 is... Peach Fuzz! Deze fluweelzachte perziktint weerspiegelt het verlangen om onszelf en anderen te koesteren. De kleur verrijkt geest, lichaam én ziel, aldus Pantone.

Dé kleur van 2024 is... Peach Fuzz!

Het Pantone Color Institute, specialist op het gebied van kleurcoderingen, lanceert al sinds 1999 ieder jaar ‘dé kleur van het jaar’. Peach Fuzz mag zich de trotse opvolger noemen van Viva Magenta, de kleur van 2023. Andere voorgangers waren Very Peri (2022) en Classic Blue (2020).

Het doel van de verkiezing van de Pantone-kleur van het jaar is om bedrijven en consumenten te helpen de kracht van kleur beter te begrijpen. Laurie Pressman, vicepresident van het Pantone Color Institute, legt uit: “Wij willen de rol van kleur benadrukken en leren hoe je de expressiviteit van kleur kunnen benutten om bijvoorbeeld een succesvolle ontwerpstrategie te lanceren of om je eigen identiteit beter te laten zien”.

Een kleur die warmte uitstraalt, maar ook moderne elegantie.

Warmte én moderne elegantie

“Wij zijn op zoek gegaan naar een tint die ons aangeboren verlangen naar nabijheid en verbondenheid weerspiegelt, een kleur die warmte uitstraalt, maar ook moderne elegantie”, zegt Leatrice Eiseman, operationeel directeur van het Pantone Color Institue. Peach Fuzz voldoet aan al deze eisen en slaat volgens haar bovendien een brug tussen het jeugdige en het tijdloze.

Mode en interieur

Als het aan Pantone ligt gaat de warme perzikkleur Peach Fuzz 2024 dus volledig domineren. De kleur is al vaak voorbij gekomen op de catwalk, maar ook in het interieur kan deze kleur uitstekend worden toegepast. De kleur zorgt voor een gastvrije, warme sfeer, of het nu gebruikt wordt op de muur, als accentkleur in een patroon of zo, óf in accessoires.