28/09/2017 | Leestijd 4 minuten

De Cube-traineeship: durf jij door te leren?

De retail zit te springen om mensen die vakbekwaam zijn. Durf jij door te leren? Dan liggen je kansen voor het grijpen. Cube heeft traineeships die jouw kennis een boost geven. Starten kan al in oktober met ‘De Klantspecialist’

De Cube-traineeship: durf jij door te leren?

Consumenten hoeven niet meer per se naar de winkel om iets te kopen, ze willen naar winkel voor de ervaring. Die ervaring is meer dan een goed product, uitstekende service en een prettige winkelbeleving. Het gaat erom of je iets wezenlijks toevoegt aan iemands leven.  Een goede herenmodezaak verkoopt een klant geen pak, maar zelfvertrouwen op het werk. Bij de Asics store in Londen koop je niet alleen schoenen, je wordt onderdeel van een community en zo word je een betere hardloper. Een woonwinkel verkoopt geen bank maar geborgenheid. Mensen zijn niet op zoek naar materie, maar naar iets dat hun leven beter maakt. De retail zit te springen om mensen die vakbekwaam zijn. Of het nu gaat om het creëren van nieuwe business modellen of extreem goede service op de winkelvloer; retail is een vak, een vak dat aandacht en waardering verdient. Hier ligt voor jou een kans.

Traineeship

Cube verzorgt trainingen en opleidingen in de lifestyle branche. Cube gaat uit van de talenten van mensen, voegt daar een flinke portie vakinhoudelijke kennis toe en coacht je praktijkgericht naar resultaat. Naast maatwerk en in company trajecten heeft Cube een aantal opleidingen met open inschrijving: de traineeships. Een traineeship is een uitdagend werk-leerprogramma over langere termijn. Heb je HBO werk- en denkniveau? Ben je klaar voor de volgende stap? Dan is een traineeship misschien wel iets voor jou. Die zijn door iedereen die in een mode-, wonen-, schoenen- of sportwinkel werkt en een vast dienstverband heeft te volgen.

Werken en leren

Lesstof uit het programma (kennis) breng je direct op je werk in de praktijk (kunde) en dat maakt het leren extra stimulerend, motiverend en duurzaam. Naast vakkennis besteedt Cube veel aandacht aan je persoonlijke effectiviteit en leiderschap. Je leert in kleine klassen, werkt samen aan tussentijdse opdrachten en leert ook van elkaar.

Tijdens je opleiding formuleer je samen met je leidinggevende en je coach persoonlijke en zakelijke doelen die jij in de winkel zelf gaat realiseren met een meetbaar resultaat.  Zo ontwikkel je jezelf, je team en het bedrijf!

Na afronding van je traineeship blijf je als alumnus verbonden aan Cube en krijg je een uniek professioneel netwerk met een leven lang leren potentie. 


Cube heeft twee traineeships: ‘Management traineeship’, een tweejarige opleiding die je ook in losse delen kunt volgen en ‘De Klantspecialist’, een traineeship voor topverkopers. Het is de ultieme hospitality training die ingaat op de psychologie van de klant. Dit traineeship is nieuw en gaat oktober 2017 van start. Het niveau is voor iedereen toegankelijk die een liefde heeft voor retail, service, mensen en zichzelf wil ontwikkelen door er keihard tegenaan te gaan. 

In 9 bijeenkomsten van oktober tot juni leer je alles over de “excellente klantervaring”. Wat beweegt klanten? Hoe werkt het (consumenten) brein en hoe kan jij daar op inspelen zodat klanten fan worden, fan blijven en hun vrienden meenemen? 

Klik hier voor meer informatie.

Voorwaarde voor een traineeship is dat je werkgever je inschrijft voor de opleiding. Arbeids- en studievoorwaarden bepaal je in overleg met je werkgever. Heb je interesse in Cube en (nog) geen vast dienstverband? Cube helpt je je met het vinden van een geschikte functie!