21/05/2019 | Leestijd 2 minuten

De beurs in Milaan: nostalgia!

Styliste Marie Gon verwonderde zich zoals altijd weer op de beroemde meubelbeurs Salone del Mobile in Milaan tussen 9 en 14 april. In drie delen vertelt  ze over de bijzondere dingen die haar opvielen tijdens dit grootschalige evenement. Met dit keer als thema: nostalgie!

De beurs in Milaan: nostalgia!

Door Marie Gon

Van art deco tot de ronde jaren ‘60

Het leek wel alsof we naar een draaimolen keken waarin alle stijlen van de twintigste eeuw voorbijkwamen. De ontwerpers hebben duidelijk hun inspiratie gehaald uit stijliconen uit periodes van alle decennia van de afgelopen honderd jaar. Van die prachtige über-klassieke stijl van art deco uit het interbellum, met veel goud en rijke materialen tot de gezellige transparante ‘webbing’-techniek tafels uit de jaren ’40, de hippe draadstoeltjes van de jaren ’50 en natuurlijk de fraaie ronde vormen van de jaren ’60. Zo nu en dan werd een oud ontwerp in een nieuw jasje gestoken en nieuwe draai aan het ontwerp gegeven, zodat het toch écht een ontwerp van nu bleek te zijn.

Tijdmachine

Het prettige van deze trend waarin oude tijden worden herleefd, is dat de stijlen bij de huidige variant gecombineerd kunnen worden met die van andere tijden. Zo komt een volledig gepersonaliseerd smaakbeeld naar voren. Oftewel, mixen en matchen mág! Ook in de winkel. Dus combineer een sixties behang gerust met een goud, geometrisch art deco-stoeltje dat met fluweel uit het interbellum is gestoffeerd. Of een moderne ronde eettafel met webbing eetkamerstoelen. Een speels tafereel, deze eclectische tijdmachine.

Marie Gon  is interieurstylist met een grote passie voor kleur. Ze reist stad en land op zoek naar inspiratie en bezoekt beurzen in binnen- en buitenland.