09/06/2020 | Leestijd 1 minuut

Dag jurk! De rok is weer aan zet

Na een lange periode van zwierige jurken, is de rok hét kledingstuk van de lente- en zomermode van 2020. Met een rok kun je veel meer combinaties en draagmomenten creëren dan met een jurk. Daar ligt de grootste uitdaging voor de verkoper… Inspireer de klant! Laat zien hoe ze haar nieuwe rok kan combineren!

Dag jurk! De rok is weer aan zet

Door: Carla van den Puttelaar 

Stoer en vrouwelijk  

Tuttig en meisjesachtig wordt de rok dit jaar niet. We zien een stoer en vrouwelijk beeld. Die trend valt in lijn met het eerdergenoemde thema van krachtige vrouwelijkheid in 2020. Denk aan kokerrokken in uitgesproken kleuren of materialen zoals leer en jeans. De kokerrok is weliswaar niet geliefd bij elke vrouw, vanwege het nauwsluitende karakter. Maar als deze goed wordt gestyled door de verkoper, kan het schitterend uitpakken. En anders is er nog genoeg keuze uit prachtige zwierige rokken.”  

Carla van den Puttelaar is hoofdredacteur vakblad Kleur & Stijl, het magazine voor de professional die zich bezighoudt met het geven van adviezen op het gebied van kleur, stijl, mode, make-up, kapsels en imago. 

 Catwalkfoto’s: Jeroen Snijders