12/12/2018 | Leestijd 1 minuut

Dé kleur van 2019: koraal

Het blijft altijd spannend: wat wordt de kleur van komend seizoen? Deze winter vloog de kleur geel over de toonbank, zoals je in dit artikel op Werk in de Winkel hebt kunnen lezen. En benieuwd naar dé kleur van 2019? Pantone, ofwel de 'kleurenbijbel' van de precieze tinten en mengelingen, kondigde het onlangs aan. Laat het tromgeroffel maar beginnen. 'Living coral' is de nieuwste trend! 

Dé kleur van 2019: koraal

'Levend koraal' dus, noem het 'koraalroze', wordt komend jaar dé modekleur voor fashion, interieur en meer, als we Pantone mogen geloven. Je kunt denken aan een soort zalm-achtige tint tussen oranje en roze. Spannend? Vrolijk? Wat je er ook van vindt, Werk in de Winkel geeft graag wat inspiratie. 

Koraal is een zachte toon die zich goed leent voor ton sur ton-combinaties met andere rozetinten. Wat betreft andere kleuren, gaat deze zoete toon goed samen met het natuurlijke, frisse groen en het aardse bruin en beige. Op de juiste manier geombineerd, geeft koraal een outfit of een interieur een luxe uitstraling, met een beetje een retro-vibe.