25/06/2020 | Leestijd 2 minuten

Coole mannen dragen pastelkleuren in 2020

Geen wonder dat de laatste modeseizoenen zijn beladen met pastelkleuren. De zachte tinten geven een luxe en zorgeloos gevoel. Toch bleven de pastelletjes vaak hangen bij de vrouwenkleding. Maar niet langer, want deze zomer zijn pastelkleuren ruim vertegenwoordigd binnen de mannenmode.  

Coole mannen dragen pastelkleuren in 2020

Door: Carla van den Puttelaar 

Hoe te combineren? 

Trends zoals pastelkleuren vormen altijd een uitdaging voor de verkoper om klanten te inspireren. Ze bieden een kans stylingtalent te laten zien. Hoe de man dit jaar pastelkleuren gaat ontvangen, hangt dan ook sterk af van het advies dat hij krijgt in de winkel en hoe hij geïnspireerd wordt om deze te combineren. Denk aan een mooi pak.  

Nieuwe pastels 

De nieuwkomers op pastelkleurgebied zijn vooral de zachte leverkleuren, grijstonen, lila’s, babyblauw en vanille-roze. Het is altijd een uitdaging om de mannelijke klant te verrassen, dus pak bijvoorbeeld eens een kleur uit het rek die hij normaal gesproken niet kiest. In de zomer durven de meeste mannen al iets meer uit te pakken.  

Carla van den Puttelaar is hoofdredacteur vakblad Kleur & Stijl, het magazine voor de professional die zich bezighoudt met het geven van adviezen op het gebied van kleur, stijl, mode, make-up, kapsels en imago. 

Catwalkfoto’s: Jeroen Snijder