25/04/2023 | Leestijd 3 minuten

Britt won de finale van Skills Finals: “Ik heb laten zien dat ik mijn kwaliteiten kan toepassen”

Britt Pasman (20) is een groot talent op het gebied van interieuradvies. Zij sleepte tijdens Skills The Finals de prijs voor beste interieuradviseur in de wacht. “Het is voor mij de bevestiging dat dit vak echt mijn passie is!”

Britt won de finale van Skills Finals: “Ik heb laten zien dat ik mijn kwaliteiten kan toepassen”

Jaarlijks worden door WorldSkills Netherlands de Skills Heroes georganiseerd: vakwedstrijden voor het mbo. De grootste talenten mogen hun kunsten nogmaals showen tijdens Skills The Finals. Britt woont in Dalfsen zit in het laatste jaar van de opleiding Interieuradviseur op het Deltion College in Zwolle. Zij nam deel aan de Wedstrijd Interieuradviseur. Deelnemers van deze wedstrijd worden uitgedaagd om op basis van de wensen van een klant een interieurontwerp te maken. Kennis over doelgroepen, materialen, interieurstijlen, trends en ontwikkelingen is belangrijk, evenals de presentatieskills.

Hoe is jouw deelname aan de wedstrijd tot stand gekomen?

“Mijn opleiding kiest ieder jaar zes mensen uit die mee mogen doen aan de interne wedtrijd op school en daar zat ik bij. Ik moest hiervoor in vier à vijf uur in 2D een zeecontainer inrichten. Toen ik dit won, had ik nog maar één doel: goud winnen bij de Skills-wedstrijden!”

Hoe heb je dit aangepakt?

“Ik kreeg vooraf geen info, dus voorbereiden ging niet echt, maar ik ben in januari met goede moed de kwalifiactieronde, de Skills Heroes, ingegaan. Ik moest een studentenkamer voor twee studenten inrichten, superleuk om te doen. ”

Hoe zag de finale eruit?

“Die was een stuk uitdagender. De opdracht bestond uit het inrichten van een kantoor. Ik vond het belangrijk om iets bijzonders te kiezen. Kleuren, vormen, hoe zet je alles neer? Een goede basis is belangrijk. Toen die stond heb ik in drie uur tijd het 3D-ontwerp gemaakt én een offerte. Vervolgens moest ik mijn werk pitchen aan de hand van een vlog en een fysiek moodboard.”

Wat ging er door je heen toen je uitgeroepen werd tot winnaar?

“Het enige wat ik op dat moment kon denken was ‘yes!’. Ik was zo trots op mijzelf, ik had het toch maar mooi even gedaan. Ik heb tijdens de wedstrijd kunnen laten zien dat dit vak echt mijn passie is en dat ik mijn kwaliteiten kan toepassen in de praktijk.”

Wat ga je nu doen?

“Ik zit nu in het laatste jaar van mijn opleiding en heb net mijn stage bij Rienties Wooninspiratie in Raalte afgerond. Hier heb ik in een half jaar tijd heel veel geleerd. Ik moet nog één examen doen en ben ondertussen bezig met het opstarten van mijn eigen bedrijf: Studio MOODD. Binnenkort ga ik naar de KvK om het allemaal ‘echt’ te maken en dan wil ik komend jaar kijken hoe ver ik kan komen. Misschien dat ik daarnaast nog wel wat vast werk ga zoeken.”

Met dank aan Jeans Centre voor de bijdrage aan Skills The Finals!