18/09/2015 | Leestijd 3 minuten

Blij worden van mensen ontmoeten

Deze week was weer een bijzondere week. En van dat soort weken word ik blij. Waarom ie deze week bijzonder was? Omdat ik nieuwe en bijzondere ervaringen had met voor mij minder bekende mensen. Coole mensen op verassende plekken ontmoeten werkt verslavend. Vind jij dat ook zo lekker?

Blij worden van mensen ontmoeten

Door: Harry Bijl

Je haalt heel veel energie uit leuke ontmoetingen en boeiende gesprekken. Het zet je aan tot nadenken en helpt je om inzichten te krijgen. Soms rijst daarna de vraag: ‘Kan ik er concreet iets mee?’ Ik denk dan vaak: ‘Morgen misschien niet, maar moet dat dan?’ Als je openstaat om te leren is dat goed en het maakt je als mens altijd rijker.’

Het is boeiend om te horen hoe tuinders planten verkopen en wat ze allemaal moeten doen om gewassen goed te laten groeien. Het is interessant te horen hoe Nederlandse design producten in Duitsland worden verkocht. Het is leerzaam om een coach te horen vertellen hoe bedrijven kunnen zwabberen maar met goede hulp weer op koers kunnen komen. Gaaf om mensen van Microsoft te ontmoeten en te ervaren hoe zij tegen retail aankijken en hoe nuttig en leuk hun producten kunnen zijn.

Mooie verhalen van Hollandse merken die wereldwijd furore maken. De innovatieve slagkracht van merken als VANMOOF en TOMTOM. Een lavastroom van energie krijg je over je heen als je hoort hoe dergelijke merken omgaan met producten en mensen. Die hebben geweldige visies. En de drive en het enthousiasme dat Startups kunnen hebben. Ben je wel eens op zo’n start-up bootcamp broedplek als B. In Amsterdam geweest? Ga daar vooral eens kijken. Praat je wel eens echt inhoudelijk met studenten?

Natuurlijk moet er geld verdiend worden. Ik houd hier zeker geen pleidooi voor doelloos rondlopen of je tijd rondhangen. Alleen maar mensen spreken en ideeën op doen, nee dat bedoel ik niet. Maar de boog hoeft niet altijd gespannen te zijn. Je moet ook inspiratie tanken.

Het is zeer verhelderend als je mensen spreekt en ontmoet op andere plekken. Als je eens niet de standaard werkbespreking houdt. Ga eens lekker met elkaar fietsen door een stad. Praat over de dingen die je opvallen, die je bezig houden of vooral over wat je samen leuk vindt. Kom in beweging. Maak elkaar blij ☺


Harry Bijl is innovatie- en inspiratieman bij Inretail. Hij is altijd op zoek naar inspiratie en manieren om dit te delen. 'Let's rebel, share vibes & create the future', is zijn motto.