13/02/2020 | Leestijd 2 minuten

‘Blended cultures’: Tuinen worden eclectischer.

Strak. Klassiek. Kleurrijk. De tijden waarin we op één stijl waren toegewezen, zijn echt voorbij. Alles is mogelijk! Dat geldt zowel binnen- als buitenshuis. ‘Blended cultures’ is één van trends van dit moment. Oriëntaals met mediterraans en Scandinavisch? Zolang het totaalplaatje maar klopt, mixen we ons dat het een lieve lust is. De tuin is een en al veelzijdigheid, net als de wereld om ons heen.

‘Blended cultures’: Tuinen worden eclectischer.

Verbreed je horizon  

De digitalisering verbreedt én versmalt onze wereld tot een digitale bubbel waar we alleen 
nog gelijkgestemden vinden. Er is een groep mensen die zich hiervan bewust is. Zij willen aan deze bubbel ontsnappen en proberen hun horizon te verbreden. Allerlei mogelijke grenzen vervagen. In de trendtuinen resulteert dit in een mix van materialen, werelden en culturen. In deze tuin is een enorme bonte mix van verschillende kleuren planten. Bijvoorbeeld Rudbeckia, Crocosmia ‘Orange Pekoe’, Veronica ‘Melanie White’ en Salvia Uliginosa ‘Ballon Azul”.  

Felle accentkleuren  

Natuurtinten en natuurlijke materialen spelen met de felle accentkleuren. De glazen van de kas zijn voorzien van verschillende kleuren folie die, wanneer de zon schijnt, ook de planten een bijzondere exotische uitstraling geven. De groene wand van vaste planten met verschillende bladstructuren vormt een rustige achtergrond. In de kas hebben meubelstukken en accessoires een lokale en een globale uitstraling. Een vrolijke ongedwongen folklore combinatie. De planten in de kas zijn inheems en exotisch.  

 

De tuintrends volgens Tuinbranche Nederland.

 

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de bloeiende trends van de tuin in 2020? Lees dan de Trendgids van Tuinbranche Nederland.

Meer info