02/09/2019 | Leestijd 2 minuten

BLENDED CULTURE door stylist Marie Gon

Het woonmodebeeld voor 2020 wordt bepaald door vier stijltrends: Inner Retreat, Blended Cultures, Street Savage en Flintstone Chic. Interieurstylist Marie Gon weet wel raad met al die nieuwe sferen. Zij laat zien hoe je bij trend Blended Cultures eindeloos kunt mixen. 

BLENDED CULTURE door stylist Marie Gon

Door Marie-Gon

Doordat we veel reizen, doen we ook ver van huis steeds meer inspiratie op en verdiepen we ons graag in andere culturen. Tegelijkertijd is er ook een tegenbeweging te zien en genieten we van vakanties dichterbij huis, zodat die carbon footprint niet nog groter wordt. Maar ook dan kunnen we dankzij internet nog altijd gluren bij andere culturen. Die hang naar het ‘vreemde’ zie je ook terug in collecties en interieurs, en is absoluut een trend te noemen.

Mixen

Je kunt het bij de styling en inrichting van een interieur natuurlijk heel thematisch houden en je focussen op een specifiek land of werelddeel. Maar juist het mixen van culturen van all over the world maakt het eigenlijk nóg spannender. Traditionele Afrikaanse manden, een ingetogen vloerkleed uit Scandinavië met een rieten gevlochten lamp uit India, het kan moeiteloos. Dessins worden zonder pardon met elkaar gemixt, en grappig genoeg: het kan áltijd! Ook de kleurcombinaties worden zo vanzelf heel bijzonder: diepe specerijtinten gecombineerd met een ijle vergrijsde blauwtint: het resultaat is even origineel als prachtig!

Bekijk hier de interpretatie van de stijltrend Inner Retreat door Marie Gon.

Nu bestellen: gratis trendwaaier 

De trendwaaier Woontrends IN 2020 licht de vier woontrends uitgebreid toe, inclusief Pantone®-kleuren, materialen, vormen, dessins en inspiratie voor woonstijlen. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan bestel je deze handige tool gratis via inretail.nl/woontrends2020 (anders € 35,00).


Marie Gon is interieurstylist met een grote passie voor kleur. Ze reist stad en land op zoek naar inspiratie en bezoekt beurzen in binnen- en buitenland.