15/10/2020 | Leestijd 2 minuten

Baan kwijt? Wat nu?

De coronacrisis is helaas nog lang niet voorbij. Dat betekent dat er winkels failliet gaan of genoodzaakt zijn hun deuren te sluiten. Wat doe je als het jou overkomt? Ineens zonder werk? Youfit@retail helpt je bij de stappen die je kunt zetten richting een nieuwe baan. 

Baan kwijt? Wat nu?

Als een reorganisatie, een faillissement of ontslag wordt aangekondigd dan komt er veel op je af. De eerste periode zal waarschijnlijk in het teken staan van afscheid nemen en accepteren wat er is gebeurd. Maar je zult je ook weer willen richten op een nieuwe baan. Zeker als het een tijd geleden is dat je hebt gesolliciteerd, zit je ongetwijfeld met veel vragen. Welke baan past bij mij?  Hoe maak ik een cv? Hoe presenteer ik mijzelf? De loopbaancoaches van Youfit@retail helpen je graag verder om de volgende stap te zetten, en dat kost je niets. 


Dit zijn een aantal van de mogelijkheden: 

  • een-op-een ondersteuning van een professionele coach. Die kan bijvoorbeeld met je meedenken over welke baan bij jou past, hoe je een cv of LinkedIn-pagina maakt of hoe je je kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek; 
  • je kun alleen of samen met (ex-)collega's bij Youfit@retail een (online) workshop of training doen. Een coach is live aanwezig zodat je meteen je vragen kunt stellen en je krijg je persoonlijke aandacht en tips. 
  • je kunt ook zelf aan de slag gaan en je voorbereiden op de volgende stap, door je aan te melden op het loopbaanplatform van Youfit@retail. Hier kun je vacatures zoeken, een cv maken, inspirerende opdrachten en tests doen en vind je veel tips en informatie op loopbaangebied. 

Meer weten?

Naast dat Youfit@retail er is voor medewerkers in de retail die zonder werk komen te zitten, zijn ze er ook voor alle andere vragen over je werk en je toekomst. Zoals: zit je nog wel op de juiste plek? Wat is nou echt jouw talent? En hoe zorg je ervoor dat je deze verder kan ontwikkelen? Je kunt dagelijks met Youfit@retail bellen op 030-7511900 en bespreek hier je zorgen en/of vragen.

Meer info