26/08/2019 | Leestijd 2 minuten

An app a day keeps the doctor away

Voor wie wel een beetje hulp kan gebruiken om fit en gezond te blijven, zijn er allerlei praktische apps beschikbaar. Wil je van je stress af, goed te slapen of een betere conditie krijgen? Er zijn volop apps in omloop om je daarbij net dat steuntje in de rug te geven. Zorgverzekeraar VGZ heeft een paar handige apps voor je op een rijtje gezet.

An app a day keeps the doctor away

Anti-stress colouring

Wist je dat ouderwets kleuren tegen stress kan helpen? Tegenwoordig heb je geen kleurpotloden meer nodig. Deze app bevat meer dan 1.000 kleurplaten en mooie mandala’s met geometrische patronen. Start je met inkleuren dan denk je al snel even nergens meer aan, zo kom je heerlijk tot rust. 

Mindfulness Coach app

De eigen Mindfulness Coach app van VGZ biedt een mindfulness programma van vijf weken. Aan de hand van uiteenlopende oefeningen voor verschillende momenten leer je je meer bewust te worden van het moment.

Relax Melodies met sleep sounds

Val je moeilijk in slaap? Relax Melodies helpt je ontspannen. De app heeft 52 prettige geluidsfragmenten die zorgen dat je langzaam wegdoezelt.

7 Minute Training

Je hoeft geen uren in de sportschool om je conditie te trainen. Met een intensieve trainingssessies van zeven minuten gaat je conditie al snel vooruit. Het zijn geen loze beloften, want het programma is samengesteld op basis van wetenschappelijk onderzoek.

Nog meer apps

Nog meer gezondheidsapps vind je op de site van VGZ. De meeste apps koop je in de App Store of bij Google Play. De VGZ Mindfulnesscoach app is gratis.


Dit artikel word je aangeboden VGZ, partner van Werk in de Winkel