20/09/2015 | Leestijd 2 minuten

7 tips voor de kleine man

Veel mannen zouden wel een paar centimeter langer willen zijn. Kleding kan ervoor zorgen dat iemand optisch langer lijkt. Wij laten zien hoe je je klant kan adviseren!

7 tips voor de kleine man

In één kleur

De kleine man lijkt langer door geheel in dezelfde kleur of tint gekleed te zijn.

 

Riem in de tint van de outfit

Een riem in een totaal andere kleur breekt de outfit in tweeën, de kleinere man kan daarom beter kiezen voor een riem in de tint van de kleding die hij draagt.

 

Perfect passende kleding

Oversized is niet geschikt voor de kleinere man. Veel mannen kopen hun kleding een maat te groot maar door kleding te dragen die perfect past, creëer je juist lengte.

De verticale streep

Horizontale strepen maken breder, verticale strepen creëren lengte. Het krijtstreeppak is ideaal voor de wat kortere man maar ook ribstof is zeer geschikt.

Pas op met de korte broek

Overhemden met korte mouwen of bermuda's maken ledematen korter. Laat aan je klant zien hoe hij de mouwen van bijvoorbeeld een luchtig linnen hemd op kan rollen en help hem met het zoeken naar een geschikte korte broek voor zijn postuur.

Leg de focus op het bovenlichaam

Vestig aandacht op het bovenlichaam door gebruik te maken van opvallende accessoires. Zorg dat de styling in proportie is; hele grote omslagen maken bijvoorbeeld kleiner.

De V-hals

Met deze neklijn trek je wederom de ogen naar de bovenkant van het lichaam en laat je de schouders breder lijken.

Bron: Fashionbeans.com