13/10/2021 | Leestijd 3 minuten

6 tips van Skillstown om jezelf te blijven ontwikkelen

Als je dit leest, wil je aan de slag met je eigen ontwikkeling. Goed bezig! Houd dat vast. Want een leven lang leren: daar gaan we voor. Hoe zorg je dat je niet vastroest, of iemand wordt die ‘alles al denkt te weten’? Hoe kun je nieuwe inzichten blijven opdoen en deze toepassen in verschillende werk- en privésituaties? Online leerplatform SkillsTown geeft je een aantal handvatten.

6 tips van Skillstown om jezelf te blijven ontwikkelen

Tip 1: Volg je passie

Als je je in iets gaat verdiepen waar je interesses totaal niet op aansluiten, dan gaat je motivatie natuurlijk meteen onderuit. Maak daarom een leerplan waar je jouw passie in terugziet. Natuurlijk zullen er altijd noodzakelijke delen zijn die je wat minder liggen, maar als je het uiteindelijke doel voor je ziet, kom je hier makkelijker doorheen.

Tip 2: Blijf jezelf herinneren aan je doel

Heb je je doel bepaald? Blijf jezelf eraan herinneren. Hang bijvoorbeeld post-it notities aan je desktop of stel een bureaubladachtergrond in die je helpt herinneren aan je passie en aan de reden waarom je jezelf wilt blijven ontwikkelen.

Tip 3: Deel je doelen

Als je een doel voor ogen hebt, kun je onderzoeken welke trainingen daarbij horen. Om je aan het volgen van deze trainingen te houden, maak je een planning met je leerdoelen. Let erop dat je deze doelen niet te groot maakt en dat ze haalbaar zijn op korte termijn. Zonder deze doelen heb je geen vooruitzicht en zal je merken dat je motivatie afzwakt.

Tip 4: Maak afspraken met jezelf

Wil je voor het einde van het jaar iets nieuws hebben geleerd? Binnen een maand een extra verantwoordelijkheid krijgen op werk? Zorg dat je jezelf deadlines stelt. Wanneer je afspraken met jezelf nakomt, krijg je meer vertrouwen.

Tip 5: Wees aardig voor jezelf

Onthoud wel dat alles niet altijd perfect kan gaan. Vind je het op sommige dagen lastig om te beginnen? Maak jezelf dan geen verwijten. Dat maakt je niet gelukkiger. Erken dat je het moeilijk hebt en herinner jezelf eraan dat je hard aan het werk bent om jezelf te verbeteren. Pas desnoods je afspraak aan, zodat deze wel voor je werkt.

Tip 6: Vier kleine successen

Heb je een cursus afgerond of ben je trots op je prestaties van die dag? Trakteer jezelf op je favoriete snack, maak een wandeling langs de ijsboer of koop een bos bloemen. Door het vieren van je successen blijf je in die positieve mindset om door te gaan.

Duizend modules

SkillsTown heeft meer dan duizend modules op het gebied van taal, communicatie, samenwerken, presenteren, timemanagement en vakspecifieke kennis per branche. Daar zit vast ook iets voor jou tussen. Klik snel hier.

Meer weten?

Op Werk in de winkel vind je een uitgebreid overzicht van allerlei soorten opleidingen, trainingen en (gratis) e-learnings. Je kunt er bijvoorbeeld je vakkennis of je verkoopvaardigheden mee vergoten. Of je toeleggen op alles wat met online winkelen heeft te maken.

Meer info