19/02/2021 | Leestijd 2 minuten

2 maart: gratis online workshop ‘Omgaan met verlies van je baan’

Ben je je baan kwijt? De loopbaanexperts van Youfit@retail helpen je graag verder. Op dinsdag 2 maart 2021 Youfit@retail een gratis online workshop voor retailmedewerkers over omgaan met het verlies van je baan. Hoe kom je die periode door? Hoe krijg je weer een positief gevoel? Tijdens de online workshop ‘Omgaan met verlies van je baan’ krijg je o.a. tips en advies om goed door dit proces te komen. Schrijf je nu in!

Nieuwe data: 30 maart en 20 april

2 maart: gratis online workshop ‘Omgaan met verlies van je baan’

Van baanverlies naar nieuw werk 

Je baan verliezen kan hard aankomen, misschien wel harder dan je zelf denkt. Het is een ingrijpende gebeurtenis in je leven. Een baan betekent vaak meer dan alleen een inkomen. Je werk zorgt ook voor sociale contacten, waardering, zekerheid en voldoening over jezelf. 
Als je je baan verliest vallen deze zekerheden (tijdelijk) weg en is het moeilijk de knop om te zetten en weer op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Er schiet vast van alles door je hoofd: Hoe ga ik om met deze heftige emoties? Wie ben ik nog zonder mijn baan? Hoe kan ik stoppen met piekeren? De online workshop ‘Omgaan met verlies van je baan’ van Youfit@retail helpt je weer vooruit te komen. 

Ervaring uit de praktijk 

De coaches van YouFit@retail spreken wekelijks mensen die hun baan kwijtraken. Ze weten door deze praktijkervaring hoe ze iemand weer op weg kunnen helpen. Tijdens de gratis workshop krijg je o.a. inzicht in welke fases je doorloopt om het verlies van baan te verwerken en tips om er goed door heen te komen. 

Je leert om: 

  • Praten over je baanverlies: door te praten verwerk je stukje bij beetje. Met wie en hoe werkt dat ook goed? 
  • Te kijken naar het hier en nu: hoe ga je om met het verlies van je baan? Wat zijn andere manieren? 
  • Vanuit de oude baan kijken naar de toekomst: wat wil je van je oude baan weer terugzien in je nieuwe baan? Wat wil je juist niet meer?

Schrijf je nu in!

Nieuwe data: 30 maart en 20 april

Voor wie? 

Iedereen die werkt in een (online) winkel of kan aantonen dat het afgelopen jaar te hebben gedaan

Meer weten?

Of je je baan bent kwijt geraakt of niet, je kunt altijd gratis terecht bij een loopbaancoach van Youfit@retail. Dat kan van een eenvoudige vraag, tot een persoonlijk coachingstraject. Kijk op de website van Youfit@retail hoe je een afspraak maakt.

Meer info