12/08/2019 | Leestijd 3 minuten

Wondere woonwereld: Flintstone Chic

Welke woontrends staan je in 2020 te wachten? Trendwatcher Aafje Nijman ontwikkelde de tijdgeest IRRESISTIBLE, die weergeeft hoe de consument verandert. Uit deze maatschappelijke ontwikkeling rolden vier woontrends. Flintstone Chic is de vierde en laatste oogstrelende trend in het rijtje. Laat je inspireren voor de perfecte inkoop en styling van je winkel!

Wondere woonwereld: Flintstone Chic

Aafje Nijman: “Hoewel we positief gestemd zijn, maken we ons ook zorgen over de houdbaarheid van de planeet en onze huidige levensstijl. We zijn de passieve en afwachtende houding zat en we voelen dat de tijd dringt. Er ontstaat een daadkrachtige beweging en we gaan harder op zoek naar oplossingen voor de dringende problematiek. De handen worden uit de mouwen gestoken om wereldproblemen op te lossen. Ook in het zakenleven zien we dit gebeuren. Bedrijven stellen concrete doelen en bedenken een pragmatische aanpak om het klimaatakkoord alsnog te halen. Hierdoor veranderen systemen en industrieën sneller in meer duurzame alternatieven.” Aafje noemt dit de ‘waardetrend ACTIONEER”. Meer informatie over de waardetrend ACTIONEER lees je hier.

Stijltrend: Flintstone Chic

Hoewel we gesteld zijn op luxe en comfort maken we ons zorgen over onze planeet. Onze levensstijl moet anders, dat beseft dringt steeds harder door. Dit vraagt om andere keuzes, ook in het interieur. Milieuvriendelijker, misschien zelfs veganistisch. Deze trend combineert het ecobewustzijn met onze hang naar luxe. In warme natuurtinten, gecombineerd met opvallende metallic finishes en comfortabele materialen.

Vormen: Contrastrijk, strak ontmoet onregelmatig.
Kleuren: Van huidkleurig roze naar warme bruintinten, aangevuld met grijs, goud en zilver.
Materialen: Natuurlijk, zowel hard (steen, marmer, beton) als zacht (wol, vegan leer, hoogpolig tapijt).
Dessins: Sober, eventueel enkele subtiele spat- en vlekdessins of cirkels.

Vertaling naar winkelvloer

Met de trendwaaier, moodboards en deze stijlkamers krijg je een idee hoe je jouw winkel kan stylen volgens de vier trends. Het is niet nodig het hele assortiment te vervangen om de trends te visualiseren: door te letten op de typerende vormen en dessins kan je met bestaande modellen in de juiste stofferingen en kleuren al snel goed een trend neerzetten.

Nu bestellen: gratis trendwaaier

De trendwaaier ‘Woontrends IN 2020’ licht de vier woontrends uitgebreid toe, inclusief Pantone®-kleuren, materialen, vormen, dessins en inspiratie voor woonstijlen. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan bestel je deze handige tool gratis via inretail.nl/woontrends2020 (anders € 35,00).

Meer trends

Bekijk hier de drie andere trends: Inner Retreat, Blended Cultures en Street Savage.