Inspiratie wonen

Inspiratie voor stijlvol wonen: dat is wat klanten willen. Elk jaar veranderen de woontrends op het gebied van bedmode, badkamers en kinderkamers. Soms zien klanten door de bomen het bos niet meer. Zo veel trends om uit te kiezen, maar wat staat nou eigenlijk leuk? In een woonwinkel kun je dat prima laten zien. Geef je klanten naast advies over wonen dus ook de nodige inspiratie. Werk in de Winkel helpt jou met wooninspiratie die je kunt gebruiken binnen je vakgebied. 

Inspiratie op het gebied van wonen

Wooninspiratie is op veel verschillende plekken te ontdekken. Er zijn genoeg beurzen te bezoeken, maar ook in het dagelijks leven is veel inspiratie op te doen. Combineer verschillende texturen, kleuren of materialen met verrassende resultaten. Soms is het genoeg om klanten te inspireren met verrassende accessoires, soms is er meer nodig. Aan jou om de klant te helpen het te vinden! Denk aan: 

  • Inspiratie voor kinderkamers
  • Inspiratie wooninrichting 
  • Inspiratie voor de woonkamer
  • Inspiratie voor bedmode

Bekijk de laatste trends op VT Wonen.

Woontrends en inspiratie op Werk in de Winkel

De Kleur van het Jaar 2018 is alweer bekend gemaakt door Flexa: Heart Wood. De subtiel roze kleur is uitnodigend en veelzijdig, waardoor er veel mogelijkheden zijn wat betreft meubels en accessoires. Kleur kan op eindeloos veel manieren worden toegepast in een interieur. In meubels of behang, maar ook in accessoires. Kleuren en trends zijn heel persoonlijk. Hoe zit het met de groentrend? De een houdt van roze, de ander juist helemaal niet. Samen met de klant nieuwe combinaties ontdekken en inspiratie vinden voor het interieur is het avontuur van werken in de woonbranche. Heb je meer inspiratie nodig? Ontdek verschillende ideeën op de woonblog van Werk in de Winkel!

Waar doe ik wooninspiratie op?

Het is niet moeilijk om wooninspiratie op te doen. Er zijn tal van woonmagazines en sites waar je heerlijk rond kunt snuffelen. Ga ook zeker op bezoek bij grote woonwinkels en bekijk de verschillende texturen en kleuren die je veel terug ziet komen. Maar kijk ook eens rond op straat, want vaak weerspiegelen modetrends al iets van de komende woontrends. Neem echter niet klakkeloos interieurtrends en accessoires over, maar durf ook origineel te zijn, bijvoorbeeld door voor verrassende kleurencombinaties te kiezen. Geef in je advies ook iets persoonlijks mee aan de klant waar hij of zij door geïnspireerd raakt. Hoe overtuig je een klant ook daadwerkelijk tot het doen van een aankoop? Bekijk ook eens onze verschillende retail opleidingen die je helpen te scoren met klanten en je vakkennis in te zetten in de praktijk. Heb je nog vragen op het gebied van wooninspiratie? Neem gerust contact met ons op.

Aanmelden nieuwsbrief  sign up for newsletter