19/08/2020 | Leestijd 2 minuten

Geef je op voor gratis ontwikkeladvies

Door het coronavirus is ook de arbeidsmarkt volop in beweging. Vrijwel elke sector wordt geraakt, de ene harder dan de ander. Logisch dat je dan met vragen zit over je baan en je toekomst. Daarom heeft de overheid geregeld dat je vanaf 1 augustus gratis ontwikkeladvies kunt krijgen van een gecertificeerd loopbaanadviseur. Zo kun jij je voorbereiden en aanpassen op de nieuwe veranderingen. 

Geef je op voor gratis ontwikkeladvies

Het zijn roerige tijden waarin een hoop veranderd. Dingen die vanzelfsprekend waren zijn dat ineens niet meer. Dat zal je vast aan het denken zetten over wat de gevolgen zijn voor jouw toekomst. Sinds 1 augustus is de overheidsregeling ‘NL leert door’ gestart. Deze regeling biedt iedere werkende en werkzoekende in Nederland de kans om kosteloos een ontwikkeltraject te volgen, van loopbaanadvies tot (bij)scholing. 

(Bij)scholing

Het ontwikkeladvies is bedoeld om je inzicht te geven op de mogelijkheden die de huidige arbeidsmarkt biedt. Een gecertificeerdloopbaanadviseur kan helpen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing zodat je je talent en vaardigheden verder kunt ontwikkelen. Je kunt ook samen met de loopbaanadviseur kijken of je nog op de juiste plek zit. Misschien kom je beter tot je recht in een andere functie of nieuwe baan. Je krijgt dan je tips krijgen bij het zoeken en solliciteren naar nieuw werk. Na afloop van het ontwikkeladvies krijg je een compleet ontwikkelplan mee met acties om aan te pakken voor jouw toekomst.

Gratis advies

Je kunt voor dit ontwikkeladvies terecht bij elke gecertificeerd loopbaanadviseur bij jou in de buurt. Het kost je niets en je hoeft verder niets te regelen, dat doet de loopbaanadviseur. Voor wie werkt in de retail mode, wonen, schoenen, sport, parfumerie en tuincentra zijn er de specialisten van Youfit@retail  en De Unie (iedere dag bereiken van 8.00 tot 18.00 uur via 0345 851 963.  Zij hebben veel ervaring met medewerkers die werken in de retail non-food. Neem contact met ze op voor het inplannen van een gesprek, ze helpen je graag verder.

Meer weten?

Dit gratis ontwikkeladvies is er voor iedereen met een baan vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd. Dit initiatief van de overheid is onderdeel van het crisisprogramma NL Leert, dat in augustus is gelanceerd. Kijk voor meer informatie over de campagne op de site van Hoe werkt Nederland.

Meer info